Cumartesi Moda editörlerinden sonbahar önerileri

Moda editörlerinden sonbahar önerileri

23.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kadın dergilerinin moda editörleri markaların 2008 sonbahar-kış sezonundan favori ürünlerini seçti. Anlaşılan o ki ekose, bu dönemin en belirgin trendi

Moda editörlerinden sonbahar önerileri

“İspanyol paçanın dönüşüne sevindim”

Haberin Devamı

Moda editörlerinden sonbahar önerileri


Ceylan Sunter (Eve)

Vitrinler yeni sezonu ilan eder etmez aldığım iki ürün var: Biri Vakkorama V2K’den İspanyol paça lacivert bir jean, ikincisi de Aldo ekose ayakkabı. Skinny jean’lerden çoktan bıkmış biri olarak bol ve yüksek kesimin, en çok da İspanyol paçanın dönüşüne sevindim.
Calvin Klein’ın yaz çantalarını çok sevmiştim. Yeni çanta koleksiyonu da yine çok şık ve kullanışlı duruyor. Yazın aldığım Camel çantanın postacı askısı da olduğu için bütün yazı benimle geçirdi. Kış sezonunda da “doktor çantası” eğiliminde devam eden bu modeli sevdim. Yanına yaklaşılamayan marka çantalardan da değil.
Bora Aksu’nun Koton için hazırladığı koleksiyonda da özgün parçalar bulabiliyorum. Aksu’nun sıkı takipçileri var. Koleksiyon Koton’a girdiği an istilaya uğruyor. Tavsiyem ilk gidenlerden olmak.

“Günlük hayatta zincirleri azaltın”

Haberin Devamı

Moda editörlerinden sonbahar önerileri



Bahar Kongel (Marie Claire)

Benim sonbahar sezonundaki favori parçam Givenchy zincir kolye. Bu zincir kolyeleri siyah boğazlı bir tulum ya da gri erkek atletiyle kullanırdım. Günlük hayatta zincirlerin hepsini birden takmamak daha iyi olacaktır. Bu kolyeyi, siyah motorcu ceketi, atlet ve siyah skinny jean kombini ile kullanabiliriz.
Diğer favorim ise Eternal Child’ın sonbahar koleksiyonundaki triko hırkalar. Pembe dantel ve yeşil parçalı olana bayıldım. Bu hırkaları kısa elbiselerin üstüne, vintage bir kemer ve diz altı çoraplarla beraber giyebilirsiniz.


“İmzalı bir takı alın”

Yaprak Gerçek (Elle)
Aksesuarların gardırobun en çok dikkat edilen parçaları olması yeni bir şey değil. Önce ayakkabılar ve güneş gözlükleri ile başlayan bu trend çantalarla tavan yaptı. Birkaç sezondur esen “it bag” rüzgarı yerini imzalı mücevher ve takılara bırakıyor. Bu kış özellikle kıyafetten rol çalan kolyeler yılı. Modacılar koleksiyonlarına özel parçalar koymaya başladı. Dolayısıyla gardırobunuza bir yatırım yapacaksanız imzalı bir takı/mücevher alın. Önerilerim Louis Vuitton, Chanel ve Marni.
Kış sezonlarında bu kadar desen görmeye alışık değiliz. İpekli emprimelerden yünlü ekoselere bu sene her koleksiyonda desenli bir şeyler yer alıyor. İyi bir karıştırıcı değilseniz, desenli parçanızı sakin ve birbirine yakın renklerle kombinlemenizi öneririm. Klasik diz boyu ekose pilili etekler 70’lerin tatlı bir hatırası olarak benim kış önerilerim arasında.

“Kareli gömlek günlük de olur, şık da”

Haberin Devamı

Moda editörlerinden sonbahar önerileri


Mahizer Aytaş (Cosmopolitan)

 Dolce&Gabbana’nın kareli gömleği çok yönlü kullanıma uygun. Birçok mağazada alternatiflerini bulabilirsiniz. Gündüz skinny jean’ler ve uzun diz üstü çizmelerle tamamlanabildiği gibi, kısa daracık jean pantolonlar ve yüksek topuklularla kullanıldığında daha şık bir hava yakalanabilir. Deri pantolonlarla tamamlandığında daha sert ve rock şıklığını andıran bir görüntü elde etmek de mümkün.
Gece çok uğraşılmadan yakalanmış şıklık adına ise favorim, paçalarda darlaşan bol maskülen pantolonların sade bir kemer ve ceketle kullanılması.
Diğer favorim, Vakko C-Line smokin ceketi... Ceketin gerek boyu gerek kesiminin sağladığı birçok avantaj var. Sonbahar akşamlarında, şortlarınızla ve postallarınızla kullanabilirsiniz. Küçük aksesuar değişiklikleriyle sizi gündüzden geceye taşır. Siyah balıkçı yaka kazak ve siyah dar pantolon üzerinde bolca metal zincir kolye kullandığınızda modern bir görüntü oluşturur. 

“Sonbahar renkleri içimizi açıyor”

Moda editörlerinden sonbahar önerileri



Naz Dipçin (Süper ve Seventeen)  Yeni sezonda favorim diz üstü Halston çizmeler.
Hatta Halston’ın geri dönmesine bu çizmeleri gördükten sonra bir kez daha sevindim diyebilirim. Sade, bol kesimli mini elbiselerin altında çok güzel duracaklarına hiç şüphem yok.
Bu sezon en çok almak istediğim parça ise Mudo‘nun desenli mini elbisesi. Yaklaşan sonbahar günlerinde, yazdan kalma bir ışıltıyı yansıtıyor. Renkleriyle içimin açılacağını düşünüyorum. Püsküllü düz çizmelerimle de çok yakışacak.

“Elbise altına kesinlikle mus çorap giyilmeli”

Melis Ağazat
(Harper’s Bazaar)
Sezon favorilerimden ilki Balmain’in “Ziggy Stardust” elbisesi. Bu elbisede bir rock’n roll hissi, bir ritim var. David Bowie’yi ve Michael Jackson’ı aynı anda hatırlatıyor. Carine Roitfeld, “Ziggy Stardust”ı söylüyor! Ben de “Billie Jean”i! Sezonun en cool elbisesi. Altına siyah stiletto botlar olmadan giyilmemeli.
Diğer favorim, Chloe’nin “Dorian Gray” paltosu. Bu ceket-palto bende sanki Oscar Wilde‘ın Dorian Gray karakteri Chloe defilesine gelmiş gibi bir his yaratıyor. Naftalin kokulu bir Viktoryen, kendini beğenmiş ve mahsun, kendine güvenen ama aynı zamanda savunmasız... İçine giyilebilecek en güzel elbiseyi Chloe zaten koymuş. Şifon, desenli, boyu ondan biraz daha uzun olan bir bahar elbisesi... Altına kesinlikle mus çorap ve topuklu bot giyilmeli.
Murat Türkili tarafından tasarlanan Beymen’in yeni markası Blender’dan fermuarlı deri eteği ve smokin ceketi beğendim. Gül Gürdamar’ın tasarımcısı olduğu ve yine Beymen’lerde, yurtdışında da çeşitli butiklerde satılan Eternal Child isimli markanın trikolarını söylemeden de geçemeyeceğim. 

“Sezonun vazgeçilmezi deri”

Mehlika Aydoğan
(Harvey Nichols)
Sezonun vazgeçilmezi siyah deri bizi Sir Lancelot zamanlarından 80’lerin glam rock dönemine masalsı bir yolculuğa çıkarıyor. Vivienne Westwood, Rick Owens, Alexander Wang ve Helmut Lang koleksiyonlarında deri pantolon, etek ve elbiselere yer vermiş. Deriyi en iyi işleyen koleksiyon Haider Ackermann’dan geldi. Kollarından püsküller sarkan deri ceketi favori parçam. Tom Ford deri kaplama gözlük, Angelina Jolie’nin favori çantası Seril, Marc Jacobs kilitli saat ve Burberry deri eldivenler güçlü şövalye kadının aksesuarları... Mimari çizimleri anımsatan Nick Kirkwood bot ya da Thomas Wylde çizme, masalsı görüntünün öğeleri.
Banu Bora’nın koton üzerine varak baskılı ceketi de sezonun olmazsa olmazlarından. Deri görünümü verilmiş ceket androjen tarzın sırrı.