Cumartesi ‘Victoria modelinden çok sıkıldık’

‘Victoria modelinden çok sıkıldık’

03.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tatlı, güzel yaz günlerini geride bıraktık. Havalar soğumaya, güneşin saçlarımızda bıraktığı ışıltılar da hafiften azalmaya başladı.

‘Victoria modelinden çok sıkıldık’

Şimdi vakit deniz-havuz-kum üçlüsünden zarar gören saçları onarmanın ve sezonun trendlerini yakalamanın vakti! Ünlüler tarafından da sıklıkla tercih edilen, İstanbul’un en ünlü kuaför salonlarından ikisinin yetkililerine sorduk: Bu sezon saçlarda ne moda?

Haberin Devamı

‘Victoria modelinden çok sıkıldık’

Bergüzar Korel, Ece Sükan, Sedef Avcı ve Selma Ergeç (soldan sağa)? Uğur Alevyılmaz’ı tercih eden ünlülerden...

Uğur Alevyılmaz, Uğur Alevyılmaz Hair Design’dan:

“Bu kış saçta vintage esintiler var”

* Türkiye’de sonbahar-kış sezonunda koyu renkler tercih edilir genelde. Ama dünya trendlerinde böyle bir şey yok aslında. Salonumuzda bu sezon çok fazla koyuya gitmeden kahve-kumralları, kumral bakırları ve kestane bakırları ön plana çıkarttık. Bu sezon çok kısa kesimler çok fazla yok. Orta boy moda. Bir de her boy için değişik kahküller var.
* İki-üç yıldır devam eden doğallık trendi bu sezon yüzde 70 gitmiş durumda. Artık daha yapılı saçlara geçiş var. Bu geçişte de vintage esintiler göreceğiz. 1920’lerin kısa, dalgalı saçlarını, Bridgette Bardot modellerini, vaglı modelleri çok göreceğiz bu kış. Ama tabii vigo ile kurutulmuş, dağınık saçın ya da atkuyruğunun modası hiç geçmez.
* Rihanna’nın modeli yurt dışında çok talep görüyor ama Türkiye’de isteyen yüzde iki-üç en fazla. Victoria Beckham modeli bizde de çok tutulmuştu ama artık sıktı. Türk halkı modayı çabuk benimsiyor, çabuk tüketiyor.
* Duygusal olarak hassas bir dönemlerinde gelip “Hadi kesin, hadi boyayın” diyenler oluyor. “İsterseniz bugün kesmeyelim, gelin şöyle değişik bir model tarayalım” diyoruz. Buradan çıktıktan sonra kimsenin pişman olmasını istemeyiz.
* Saç bakımında en önemli ürün saç kremi. Bizde genelde saçı döker, yağlandırır denir ama her saça göre saç kremi vardır. Argan yağı bir dönem çok modaydı. O kadar çok firma çıkarttı ki... Bu yağı illa alacaklarsa güvenilir bir markanınkini almalılar. Keratin düzleştirme yapan pek çok yer Avrupa’da yasaklanmış ürünleri kullanıyor. Saçın gerçekten böyle bir işleme ihtiyacı varsa ürünün bakanlık onaylı olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

“Kuaför diktatörlüğü yapmamak lazım”
* Kuaförler genelde saçı kısaltmaya meyilli olurlar ben “kökü sende nasılsa”cı kuaförlerden değilim. “Saç uzatan”a çıkmıştır adım. Kese kese uzatırım. Saç ayda 1-1.5 santimetre uzar. Ben “Üç ayda üç santimetre uzuyor, bir santimetresini bana verin” derim. Saç kökten uzar ama çatallaşmaları alırsak daha güzel uzar.
* Kuaför diktatörlüğü de yapmamak gerekiyor ama bakır isteyen birine eğer ona uygun değilse “Bakır güzel bir renk ama sizin saç yapınıza uygun değil” diye anlatmak gerekiyor. Israr ediyorsa “Özür dilerim ama yapamayacağım” derim. Saçı en son kimin yaptığı önemlidir, kötü bir saçın üzerime kalmasını istemem. Müşterinin isteğinden daha önemli bir şey varsa o da saçın sağlığı...
* Yedi-sekiz dizide benim taradığım oyuncular var. “Muhteşem Yüzyıl”dan tutun da “Umutsuz Ev Kadınları”na kadar... Ceyda Düvenci’nin, Sedef Avcı’nın, Nur Fettahoğlu’nun, Selma Ergeç’in, Bergüzar Korel’in saçlarını ben tarıyorum. Kendi taradığım ünlülerin saçlarını beğenip de aynısından isteyen çok oluyor. Tuğçe Kazaz’a dizisi için iki peruk hazırladım, kimse bilmez peruk olduğunu ya da Nur Fettahoğlu’nun saçlarına çok doğal görünecek şekilde gölge atıyoruz. Ceyda Düvenci’nin saçını da senaryoyla uyumlu olacak şekilde ufak ufak açarak bu noktaya getirdik. Ece Sükan’ın saçını yıllardır tararım, herkes çok beğenir, boya olduğu pek bilinmez.
* Çok ünlü oldukları halde bu isimler hiç de öyle burnu havada değiller ya da ben şanslıyım bilmiyorum. Bazen buluşma yerleri olur burası. Gelip muhabbet edip hiçbir şey yaptırmadan gidebilirler. Ama tabii hiçbirini sahiplenecek halimiz yok, bugün biz tararız, yarın başka bir meslektaşımız tarar.

Haberin Devamı

‘Victoria modelinden çok sıkıldık’

Haberin Devamı

Yıldırım Özdemir Kuaför’de en çok tercih edilen Ajda Pekkan’ın ve Jennifer Aniston’ın modelleri (yukarıda). Erkekler ise Tarkan ve David Beckham gibi saçlara sahip olmak istiyor.

‘Victoria modelinden çok sıkıldık’

Ercan Göynü, Yıldırım Özdemir Kuaför’den:

“Saç bakımında babaanne yöntemlerini çok tasvip etmiyoruz”

* Bu sezon daha kalın ve hareketli kahküller revaçta olacak. Boy olarak da omuz hizası... Bozuk dalgalarla hareketlendirilmiş saçlar göreceğiz bol bol. Ama ana tema kahküllerin yoğunluğu ve hareketliliği... Renk açısından da daha pastel tonlar olacak.
* Çok kısa kesilmiş saçları çok beğeniyoruz. Halle Berry modelini epey kesiyoruz. Victoria Beckham modelinden çok sıkıldık.
* Meg Ryan’ın bir saçı vardır, 15 yıldır revaçta. Ense üstü, yuvarlak kesimler hiç unutulmaz.
* Elinde görselle gelen hâlâ çok oluyor. Sienna Miller’ın ve Jennifer Aniston’ın saç rengi çok isteniyor. Erkekler de genelde David Beckham ve Tarkan çok istiyor. Bizim salonumuzda yerlilere talep pek yok açıkçası. Bir tek Gülşen’i ve Çağla Şikel‘i belki söyleyebilirim. Gülşen’in kesimi, Çağla Şikel’in rengini çok beğenen var.
* Müşterilerimizi dizilerdeki modellere yönlendirmeyi pek istemiyoruz açıkçası. Dizilerdeki saç modellerini beğenmiyoruz demeyeyim ama çok fazla tarzımıza uymuyor. Bir de onlar saatlerce üzerinde çalışılan modeller. Evde, 5-10 dakikada olmaz.
* İstedikleri modelin müşteriye uymayacağına inanıyorsak bir orta yol bulmaya gayret ediyoruz.
Yüzde 70 bizim zevkimiz, yüzde 30 müşterinin isteği...
* Müşterinin ruh haliyle ilgili bir problem olduğunu düşünüyorsak serinkanlı yaklaşıyoruz. Ani kararlar kötü sonuçlar verebiliyor. Öyle bir durumda uçları keserek ya da en uca birkaç paket balyaj atarak günü kurtarıyoruz. Gerçekten istediği büyük bir değişiklikse sonra gelip yaptırabiliyor.

Haberin Devamı

“Banka veznecisi müşterimiz de var banka sahibi müşterimiz de...”
* Babaanne yöntemlerini çok tasvip etmiyoruz. Zeytinyağı evet çok faydalı ama onu arındırmak için üç-dört kez şampuanlamak gerekiyor. Şampuandaki köpürtmeyi sağlayan sülfat maddesi saçtaki nemi tekrar alır. Tamam alternatif yöntemler çok etkili ama bilimadamları da o kadar deney yapıyorlar. Argan yağı bir ara çok popülerdi. Onun kadar bilinmese de marula yağı da şimdilerde çok kullanılıyor. Argan yağı ince telli saçı yapış yapış yapar ama marula öyle değil.
* Saçın sönüklüğünden şikayet edenler öne atıp volimizer bir spreyle fön tuttuktan sonra geriye atsınlar.
Onun dışında banyodan sonra yapılan sıcak havlu kompleksi de çok faydalı.
* Tarkan, Ajda Pekkan, Gülşen, Yalın, Kenan Doğulu... Günlük hayatta da çekimlerinde de bizi tercih ederler. Banka veznecisi müşterimiz de var banka sahibi müşterimiz de... Garson da geliyor, Tarkan da... Statü ayırt etmeden aynı kaliteli hizmeti her müşterimize sunuyoruz.