Dünya 1 aylık cehennem! Ormanda kayboldu, solucan yiyerek hayatta kaldı

1 aylık cehennem! Ormanda kayboldu, solucan yiyerek hayatta kaldı

02.03.2023 - 09:24 | Son Güncellenme:

Arkadaşlarıyla avlanmaya giden ve ilginç bir şekilde kaybolan adam 1 ay sonra bulundu. 1 ayda aşırı kilo verdiği tespit edilen şahsın hayatta kalma teknikleri ise pes dedirtti.

1 aylık cehennem Ormanda kayboldu, solucan yiyerek hayatta kaldı

Bolivya'nın Baures yakınlarında yaşayan Jhonatan Acosta'nın son 1 ayda yaşadıkları dünyada gündem oldu. 25 Ocak günü avlanmak için arkadaşlarıyla dağlık bir bölgeye giden Acosta'nın bir anda arkadaşlarıyla bağlantısı kesildi. Başına geleceklerden habersiz Acosta ise geldiği yolu bulmak için dağın hemen yanında bulunan ormana gitti. Burada iyiden iyiye yolunu kaybeden Acosta, bir anda kendini vahşi yaşamda buldu.

Haberin Devamı

HİÇBİR İZ BULUNAMADI

Sorunsuz şekilde geri dönen arkadaşları ise Acosta'nın durumunu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ve arama kurtarma çalışması başlatan Bolivyalı ekipler Acosta'dan geriye bir iz bulamadı. 1 ay süren çalışmalar Acosta'nın vahşi bir hayvan tarafından öldürüldüğünü ortaya koydu.

Acosta'nın sevdikleri ise, genç adamın ormanı çok iyi bildiğini ve vahşi yaşamda hayatta kalabilecek kadar kabiliyetinin olduğunu öne sürdü.

'KURTARIN BENİ'

Bir ay sonra bile devam eden arama kurtarma çalışmalarında bir kurtarmacı ormandan bir ses duydu. 'Kurtarın beni' şeklinde bağıran adama doğru yaklaşan ekip üyesi bir anda karşısında Acosta'yı gördü. 1 ay boyunca sadece solucan ve ormanda bulduğu meyveleri yiyen Acosta'nın yoğun bir kilo kaybına uğradığı görüldü ve hemen hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

NASIL HAYATTA KALDIĞINI ANLATTI

Hastanede kendine geldikten sonra yerel basına konuşan Acosta, ağırlıklı olarak böcek yediğini ve derelerden su içtiğini belirtti. Bir keresinde dev bir jaguarla karşı karşıya kaldığını anlatan Acosta, 31 günlük hikayesinin en korkunç anının bu olduğunu aktardı.

Acosta'nın bulunmasından sonra küçük kardeşinden konuyla ilgili açıklama geldi. Horacio yerel basına bunun bir "mucize" olduğunu söyledi ve ekledi:

'Gerçek şu ki kendimi mutlu, rahatlamış ve kutsanmış hissettim. Tüm aileye verilen bu yaşam fırsatından yararlanmalıyız'

Yazarlar