Dünya 11 yaşında emekli oluyor! Bir ayda 110 bin sterlin kazanç

11 yaşında emekli oluyor! Bir ayda 110 bin sterlin kazanç

15.02.2024 - 11:34 | Son Güncellenme:

Büyük başarılara imza atan Avustralyalı küçük kız, girişimci ruhuyla imza attığı işlerinden bir servet kazandı. Okula yeniden odaklanma zamanının gelmesiyle ise, emekliliğini ilan etti.

11 yaşında emekli oluyor Bir ayda 110 bin sterlin kazanç

Oyuncak ve saç  aksesuarları satarak ayda 110 bin sterlin kazandığı bildirilen 11 yaşındaki Pixie Curtis emekli olmaya hazırlanıyor. Pixie Curtis adındaki küçük kız aksesuar markası 'Pixie's Bows' aracılığıyla bir servet kazandı ve yakın zamanda ise 'Pixie's Fidgets' adıyla stres çarkı işine giriş yapmıştı. Ancak Pixie artık işi bırakıp eğitimine odaklanmayı düşünüyor. 

Haberin Devamı

KENDİNE ODAKLANMAK İÇİN SABIRSIZLANIYOR

Avustralyalı küçük kız, hak ettiği dinlenmeyi ve kendine odaklanmayı sabırsızlıkla beklediğini söylüyor. Çalışkan kız sıradan bir çocuk değil çünkü daha gençlik yıllarına bile girmeden aksesuar markası Pixie's Bows aracılığıyla çoktan bir servet kazanmıştı. 

11 yaşında emekli oluyor Bir ayda 110 bin sterlin kazanç

DAMGASINI VURDU

Halkla ilişkiler uzmanı Roxy Jacenko'nun kızı Pixie bu süreçte doğal olarak biraz yardım aldı. Ancak aynı zamanda her şeye kendi damgasını da vurdu. İngiliz basınının bildirdiği üzere, yakın zamanda yalnızca bir ayda 110 bin sterlin kazandığını öne sürdüğü bir stres çarkı işine de giriş yapmıştı. Roxy, Pixie'nin başarısı konusunda kendisini en çok heyecanlandıran şeyin 'bu kadar genç yaşta sahip olduğu girişimci ruh' olduğunu kaydetti. Ancak Pixie, eğitim hayatına daha fazla dikkat etmek amacıyla şimdilik işe ara vermeye karar verdi. 

Haberin Devamı
1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

'İŞ ZEKASI' AİLEDE GENETİK 

Annesi yerel medyaya verdiği demeçte şöyle konuştu:

"Pixie, eğitimine odaklanmak için online oyuncak mağazası işine ara vermeye karar verdi. Kısacası, son birkaç aydır aile olarak ileriye dönük iş planlarını tartışıyorduk ve üç yıl önce başlayan harika bir yolculuk olmasına rağmen, artık okula yeniden odaklanma zamanının geldiğine karar verdik."

Öte yandan 'iş zekası' ailede genetik gibi görünüyor. Roxy'nin kendisi de birçok başarılı iletişim şirketinin ve Sidney'de 3.6 milyon sterlinlik gösterişli bir malikanenin sahibi.