Dünya 200 yıllık gizem karaya vurdu! Ne olduğunu bilen yok, dünya medyası şaşkın

200 yıllık gizem karaya vurdu! Ne olduğunu bilen yok, dünya medyası şaşkın

31.01.2024 - 11:56 | Son Güncellenme:

Kanada'da bir plaja vuran ve en az 200 yaşında olduğu belirtilen gizemli nesnenin ne olduğu belirlenemedi. Söz konusu olay ABD, İngiliz, Yunanistan ve Arap medyalarında ses getirdi.

200 yıllık gizem karaya vurdu Ne olduğunu bilen yok, dünya medyası şaşkın

38 milyon nüfuslu göçmen ülkesi Kanada, bu sabah gizemli bir olayla şahit olarak güne başladı. Ülkenin kuzeyinde bulunan Newfoundland ve Labrador eyaletinde 200 yıllık gizemli bir cisim karaya vurdu. Yetkililer ve yerel halk dün gece böyle bir cismin bölgede olmadığını ancak sabah saatlerinde karşılarına çıktıklarını ifade etti. Görüntüyü ilk gören kişi ise bölgedeki bir balıkçı olan Gordon Blackmore isimli şahıstı. Yerel basına "Enkazı görür görmez aileme haber vermeye gittim. Mükemmel bir görüntüydü" dedi.

Haberin Devamı

200 yıllık gizem karaya vurdu Ne olduğunu bilen yok, dünya medyası şaşkın

HİÇBİR BİLGİ YOK

Yaklaşık 350 kişinin yaşadığı bölge, eski zamanlarda gemilerin uğrak bir limanıydı ancak ticaret yollarının değişmesiyle Cape Ray diye bilinen kent terk edildi. Karaya vuran cismi havadan drone ile çeken yetkililer ise bunun bir gemi enkazı olduğunu düşündüklerini ancak nasıl buraya geldiği hakkında bir bilgileri olmadığını ifade etti.

Newfoundland ve Labrador Gemi Enkazını Koruma Derneği başkanı Neil Burgess, geminin kıyı erozyonu ve geçen yıl bölgedeki evleri yok eden tropik sonrası fırtına Fiona'nın etkisiyle sıkıştığı yerden serbest kaldığına inandığını belirtti.

200 yıllık gizem karaya vurdu Ne olduğunu bilen yok, dünya medyası şaşkın

KAMPANYA BAŞLATILDI

Öte yandan bölgenin Facebook sayfasında ise birçok kişi, geminin tam olarak ne olduğunu bulmak için kampanya başlattı ve kısa sürede araştırmalara başlayacaklarını yazdılar.