Dünya 89 kişinin ölümünde imzası var! Mesleğinin en zor yanı kan dondurdu

89 kişinin ölümünde imzası var! Mesleğinin en zor yanı kan dondurdu

05.02.2023 - 15:38 | Son Güncellenme:

ABD'de 1998 yılından beri idam gardiyanı olarak çalışan Jim isimli adam, şimdiye kadar yaşadıkları ve mesleğinin en zor kısımlarını basınla paylaştı. Olayın detayları tüyler ürpertti.

89 kişinin ölümünde imzası var Mesleğinin en zor yanı kan dondurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nde her sene onlarca insan işlediği suçlar sebebiyle idam ediliyor. Geçmiş dönemlerde idamlar elektrikli sandalyeyle gerçekleşirken günümüzde zehirli iğne ile ölüm tercih ediliyor.

Haberin Devamı

BEKÇİ OLARAK BAŞLADI

İdam cezasının hala devam ettiği eyaletlerden biri de Teksas. Burada 'Ölüm Evi' olarak adlandırılan idam merkezinde görev yapan Jim Willett, mesleğinin detaylarını basınla paylaştı.
21 yaşında mesleğe ilk adımını attığını belirten Jim, ilk olarak hapishanelerin gözcü kulelerinde çalışmaya başladı. O yıllarda kaçan mahkumlardan sorumlu olan Jim konuyla ilgili şunları söyledi:
'Bir tabanca ve av tüfeğim vardı. Hiçbir mahkumun kaçmaya çalışmaması için dua ediyordum'

89 kişinin ölümünde imzası var Mesleğinin en zor yanı kan dondurdu

KAYIŞLARI BAĞLAYIP MAHKUMU İDAMA HAZIRLIYORDU

Bekçilik sonrası hapishanelerde çalışmaya devam eden Jim, 1998 yılında ise yüksek profilli mahkumların kaldığı Huntsville'deki hapishanede 'Ölüm Evi'nde çalışmaya başladı. İyi bir maaş alan Jim, idamlar sebebi ile burada çalışmak istemiyordu.

Haberin Devamı

89 kişinin ölümünde imzası var Mesleğinin en zor yanı kan dondurdu

Jim'in idamlarda alacağı sorumluluk ise son derece kolaydı. Mahkumları ölüm odasına götürecek ve 8 deri kayışla sedyeye bağlayacaktı. Mahkumların son sözlerinin kaydedilmesi için üzerlerine bir de mikrofon takması gerekiyordu. İdam edilecek mahkumun başının altına sadece havlu konuluyordu. Ancak Jim işi devraldıktan sonra havlu yerine yastık konulmaya başladı. Çoğu zaman mahkumun göğsünün hemen altına İncil yerleştiriliyordu.

MAHKUMLARIN SON ANLARI

Jim, mahkumları idam edilecekleri odaya götürürken yaşadıklarını da anlattı. Geçmişte yaşadığı bir anıyı hatırlayan Jim bazı mahkumların rahat bazılarının ise ölmemek için sonuna kadar direndiğini belirtti. Jim, 1981'de Houston'daki süpermarketin önünde Bobby Lambert'ı soyup öldürmekten idam edilecek olan Gary Graham hakkında şöyle dedi:

'Graham'ın bu cinayeti gerçekten işleyip işlemediğine dair şüpheli kanıtların olduğu dikkatimi çekti. Masum olması muhtemel bir adamın infaz edilmesine vicdanım müsaade etmiyor. İdam cezasını doğru bulmuyorum'

MESLEĞİNİN EN ZOR YANI

Öte yandan Jim, işinin en zor kısmını da yıllar sonra ilk kez açıkladı. Mahkumun damar yolu açılıktan sonra zehri kendisinin yaptığı bir hareketle enjekte ettiklerini belirten Jim, gözlüğünü kaldırdıktan sonra zehrin mahkumun içine girdiğini ve idamın başladığını söyledi.

Bu olaya sebep olduğu için rahatsız olduğunu dile getiren Jim, şimdilerde Teksas'ta bir müzede çalışıyor.