Dünya ABD Başkanı Biden’dan Putin’e ağır sözler

ABD Başkanı Biden’dan Putin’e ağır sözler

23.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin hapishanedeki ölümü sonrası Kremlin’e yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı.

ABD Başkanı Biden’dan Putin’e ağır sözler

Bir etkinlikte konuşan Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “Ortada Putin gibi çılgın bir o... çocuğu var. Bu yüzden sürekli nükleer savaştan çekinmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Biden, Navalni’nin ölümünün Rus liderin “vahşiliğinin bir kanıtı” olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Kinayeli yanıt geldi

Biden’ın küfür içerikli açıklamalarına Rusya lideri Putin’den kinayeli bir yanıt geldi. Bir süre önce ABD başkanı olarak Donald Trump yerine Biden’ı tercih ettiğine yönelik açıklama yaptığını anımsatan Putin, gülümseyerek, “Her başkanla çalışırız dedim ama Biden’ın Rusya açısından daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyordum. Söylediklerine bakılırsa kesinlikle haklıyım çünkü bu benim sözlerime uygun bir tepki” dedi.

Biden’dan teşekkür beklemediğini söyleyen Putin, “Bana ‘Aferin Volodya, bana yardımcı olduğun için teşekkürler’ diyemez. İç politika açısından orada neler olduğunu anlıyoruz ve bu tamamen yerinde bir tepki, yani ben haklıydım” diye konuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, “Biden Hollywood kovboyu olmaya çalışıyor ama başaramıyor” ifadelerini kullandı.