Dünya ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden bir kez daha Kovid-19'a yakalandı

ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden bir kez daha Kovid-19'a yakalandı

05.09.2023 - 09:26 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise First Lady'nin testinin pozitif çıkmasının ardından Başkan Biden'a test yapıldığı duyuruldu.

ABD Başkanı Bidenın eşi Jill Biden bir kez daha Kovid-19a yakalandı

ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden'ın tekrar Covid-19'a yakalandığı açıklandı. Başkan Biden'ın test sonucunun ise negatif olduğu belirtildi.  Geçen yıl ağustos ayında Covid-19'a yakalanan Jill Biden'ın yapılan test sonucunun pozitif sonuç verdiği belirtildi. 

Haberin Devamı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 72 yaşındaki First Lady'nin semptomlarının hafif olduğu ve evinde dinlendiği kaydedildi. 80 yaşındaki Başkan Biden ise son olarak geçen yıl temmuz ayında hastalığa yakalanmıştı. 

EŞİ POZİTİF KENDİSİ NEGATİF

İletişim Direktörü Elizabeth Alexander konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu akşam First Lady'nin Covid-19 testi pozitif çıktı. Delaware'de Rehoboth Beach'teki evlerinde kalacak" dedi.  Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise First Lady'nin testinin pozitif çıkmasının ardından Başkan Biden'a test yapıldığı duyuruldu. Açıklamada, Biden'ın Covid-19 testinin negatif sonuç verdiği ancak bu hafta boyunda düzenli aralıklarla test yapılacağı ve semptomların izleneceği ifade edildi. 

BIDEN HİNDİSTAN YOLCUSU

Açıklamada Başkan Biden'ın planlı yurt dışı seyahatinin bu durumdan etkilenip etkilenmediğine ilişkin yorum yapılmadı. Ancak Başkan Biden'ın bir haftalık resmi programı eşinin Covid-19'a yakalandığını belirten açıklamadan hemen sonra yayınlandı.

Haberin Devamı

Bu programa göre Başkan Biden, G20 Zirvesi için Yeni Delhi'ye gidecek. ABD'de gelecek yıl yapılacak seçimde tekrar yarışmak isteyen Biden'ın ilerleyen yaşı ve sağlık durumu ülkede tartışılmaya devam ediyor.