Dünya 30 saniye boyunca dondu kaldı! ABD'li senatör soruyu duyar duymaz kaskatı kesildi

30 saniye boyunca dondu kaldı! ABD'li senatör soruyu duyar duymaz kaskatı kesildi

31.08.2023 - 10:15 | Son Güncellenme:

Birçok politik konuda Türkiye karşıtı söylemleriyle gündeme gelen ABD'li Senatör Mitch McConnell bir basın toplantısına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan McConell, sorulan bir soru üzerine 30 saniye boyunca adeta başka bir evrene gitti.

30 saniye boyunca dondu kaldı ABDli senatör soruyu duyar duymaz kaskatı kesildi

Donald Trump'ın ABD Başkanı olduğu Ekim 2019'da ise, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı'na cephe aldı. Suriye'deki Amerikan askerlerinin geri çekilmesinin büyük bir stratejik hata olacağını belirten Mitch McConnell, Donald Trump'ın adını doğrudan zikretmeden, çekilme kararının Washington'un düşmanlarını güçlendireceğini savundu, "Bu karar ABD'nin ittifaklarını zayıflatacak. Amerikalılar daha az güvende olacak" dedi.  ABD'li siyasetçinin 'ittifak' sözüyle ifade ettiği ise, terör örgütü YPG'den başkası değildi. Ancak aynı dönemde gündeme gelen Türkiye'yi hedef alan yaptırımlar için ise itidal çağrısında bulunup söz konusu hamleyi desteklemedi.

Haberin Devamı

MART AYINDA BEYİN SARSINTISI

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan 81 yaşındaki politikacı, 2019'da Kentucky'deki evinde takılarak düştü. Omzu çatlayan Cumhuriyetçi partinin lider kadrosundan McConnell, hastanede ameliyat edildi. İyileşme sürecinde haftalarca evinden çalışan tecrübeli siyasetçi, bu yılın Mart ayında ise beyin sarsıntısı geçirdi.

TEMMUZ AYINDA 19 SANİYE 'DONDU'

ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell 27 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısında bir anda tepkisiz kaldı. Durumu fark eden bir başka Senatör John Barrasso, McConnell'in kolunu tuttu ve 'Hey Mitch, söylemek istediğin başka bir şey var mı? Yoksa ofisinize geri mi dönelim? Basına başka bir şey söylemek ister misin' dedi. Korumalarıyla beraber ofisine götürülen McConnell, 12 dakika sonra geri dönerek toplantıya devam etti.

Haberin Devamı

30 saniye boyunca dondu kaldı ABDli senatör soruyu duyar duymaz kaskatı kesildi

TEK BİR SORU HAREKETSİZ BIRAKTI

Aradan geçen bir ay sonucunda McConnell gece saatlerinde Kentucky'deki bir basın toplantısına katıldı. Bir gazetecinin sorduğu '2026'da aday olacak mısınız' sorusu üzerine McConnel, tam 30 saniye boyunca duraksadı ve adeta dondu. McConnel'in yardımcıları hemen devreye girerek senatörü uyarmaya çalıştı ancak McConnell'ın kendine gelmesi birkaç saniye daha sürdü. Daha sonra kendine gelen McConnel geri döndü ve gazetecilere "iyi" olduğunu ve "baş dönmesi" hissettiğini söyledi.

30 saniye boyunca dondu kaldı ABDli senatör soruyu duyar duymaz kaskatı kesildi

'İYİ HİSSEDİYORUM'

Olaydan sonra bir sözcü, 'McConnell bugünkü basın toplantısında bir an için sersemlemiş hissetti ve duraksadı' dedi. Daha sonra bir görevli, BBC'nin ABD'li ortağı CBS News'e, senatörün "iyi hissettiğini" ancak "bir sonraki etkinlikten önce bir doktora danışacağını" söyledi.

30 saniye boyunca dondu kaldı ABDli senatör soruyu duyar duymaz kaskatı kesildi