Dünya ABD Genelkurmay Başkanı DEAŞ kampında

ABD Genelkurmay Başkanı DEAŞ kampında

23.08.2023 - 17:55 | Son Güncellenme:

Mart ayında PKK ve YPG'li teröristlere yönelik bir ziyaret düzenleyen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Michael Erik Kurilla Suriye'de bulunan ve DEAŞ üyelerinin ailelerinin kaldığı bir kampa ziyarette bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanı DEAŞ kampında

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley Michael Erik Kurilla geçtiğimiz aylarda Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaki bölgeleri ziyaret etti. Bu ziyaretin önemi ABD tarafından bölgeye gerçekleştirilen en üst düzey ziyaret olarak tarihe geçmesiydi. Söz konusu gelişmeyi ABD'de birçok basın kuruluşu manşetten gördü. New York Times'ın Pentagon muhabiri Helene Cooper o dönem ziyareti 'ABD'nin bölgede geriye düşen varlığını tekrar hatırlatması' olarak yorumladı. Skandal ziyaret sonrası ABD'nin Türkiye büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haberin Devamı

ABD Genelkurmay Başkanı DEAŞ kampında

ORGENERAL DEAŞ KAMPINDA

Geçtiğimiz hafta ABD, ordusu PKK/YPG'li teröristler Kamışlı bölgesinde ortak bir tatbikat düzenledi. 2 gün süren tatbikatta Washington'un Bradley zırhlıları ve çeşitli ağır silahlar sahneye çıktı. Skandal tatbikattan hemen sonra Orgeneral Michael Erik Kurilla'dan DEAŞ üyesi teröristlerin ailelerine yönelik bir ziyaret gerçekleştirildi. CENTCOM tarafından yayınlanan söz konusu ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'ABD Merkez Komutanı General Michael "Erik" Kurilla, Suriye'ye giderek kuzeydoğu Suriye'deki el-Hol ve el-Roj kamplarını ziyaret etti. Bu ziyaretler kamptaki insani şartları denetlemek, kamp sakinlerini ait olduğu ülkelere geri göndermek, rehabilitasyon çalışmaları ve kamp yöneticileriyle etkileşimleri içeriyordu'

ABD Genelkurmay Başkanı DEAŞ kampında

'ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR'

General Kurilla, 'Kamp sakinlerini kendi ülkelerine geri göndermeye yönelik çok uluslu çabalarımız yalnızca bölgede güvenliği ve istikrarı arttırmakla kalmıyor, daha da önemlisi bu insani sorunu da kolaylaştırıyor' dedi ve ekledi:

'ABD, SDG ve Birleşmiş Milletler, bir yandan Kuzeydoğu Suriye'deki kamplardaki insani ve güvenlik sorunlarıyla mücadele ederken bir yandan da DEAŞ'ın kalıcı yenilgisine odaklandı ve kararlılığını sürdürüyor'

Haberin Devamı

ABD Genelkurmay Başkanı DEAŞ kampında

EL HOL VE EL ROJ KAMPLARI

Söz konusu iki kampta, DEAŞ üyelerinin 'Daha az radikal' olan aileleri kalıyor. 50 farklı ülkeden insanın olduğu düşünülen kampın boyutu Birleşmiş Milletler kararı ile koordineli olarak büyütülüyor. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, YPG'nin kontrolü altında bulunan kamplardaki insani durumun endişe verici olduğunu belirterek geçmiş dönemlerde birçok kadının cinsel köleliğe, erkek ve kız çocuklarının ise insan ticaretine maruz kaldığını aktarmıştı.