Dünya ABD Maine'de insan avı, silahlı saldırgan henüz yakalanamadı

ABD Maine'de insan avı, silahlı saldırgan henüz yakalanamadı

27.10.2023 - 11:22 | Son Güncellenme:

ABD’nin Maine eyaletinin en büyük ikinci şehrinde yaşanan silahlı saldırılarda ölü sayısının 18'e yükseldiği açıklandı. Saldırgan henüz yakalanabilmiş değil.

ABD Mainede insan avı, silahlı saldırgan henüz yakalanamadı

Maine eyaleti valisi Janet Mills, 13 kişinin de yaralı olduğunu ifade etti. Saldırganı yakalamak için yürütülen operasyona yüzlerce polis katılıyor.

Haberin Devamı

Kent polisinin aktardığına göre, ilk saldırı Çarşamba günü yerel saatle 7’de bowling salonuna yönelik yapıldı. Saldırganın açtığı rastgele ateşte bir kadın ve altı erkek hayatını kaybetti.

İkinci saldırı yaklaşık 10 dakika sonra yakındaki bir restoranda yaşandı. Schemengees isimli restoranda sekiz erkek saldırganın silahından çıkan kurşunlarla öldürüldü.

İki saldırıda yaralanan toplam 13 kişiden üçü hastanede hayatını kaybetti. Saldırıların üzerinden 24 saati aşkın sürenin geçmesine karşın, Robert Card isimli şüpheli yakalanamadı.

Lewiston kenti ile yakındaki üç yerleşimde daha, halka evde kalmaları çağrısı yapılmaya devam ediyor. Maine eyalet polisi, şüphelinin yakın bir zaman önce ruhsal problemleri nedeniyle yardım istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Card’ın “Maine’in güneyinde bir askeri merkeze saldırı yapılacağına yönelik kafasında sesler duyduğunu” söylediği aktarılıyor.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Card, yaz aylarında bir ruh sağlığı merkezine yatırıldı. Card’ın, askeri eğitim sırasında aşırı tavırlar gösterdiği ve bunun üzerine hastaneye yatırıldığı bildiriliyor.

Maine eyalet polisi, Card’ın ateşli silah eğitmeni olduğuna yönelik iddiaları doğrulamadı. Yapılan açıklamada ileri silah eğitimi aldığına dair ellerinde bir veri olmadığı kaydedildi.

Maine eyaleti valisi Janet Mills, oldukça üzgün bir ses tonuyla konuştuğu basın toplantısında, bunun eyalet için “karanlık bir gün” olduğunu söyledi ve kurbanlar için “adalet sözü” verdi.

Eyalet polisine ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının da destek verdiği kaydediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden da “amaçsız” bir saldırı olarak adlandırdığı olay sonrası Beyaz Saray’daki bayrakların kurbanların anısına yarıya indirilmesi talimatını verdi.

Biden Kongre’deki Cumhuriyetçilere de silah edinebilme yasalarını sıkılaştırma çağrısını yineledi.

Kaynak: BBC News Türkçe

Yazarlar