Dünya ‘ABD siyasetinde birçok yanlış var’

‘ABD siyasetinde birçok yanlış var’ 

30.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li ünlü aktör Matthew McConaughey, Teksas Valiliği’ne aday olması yönündeki ısrarlara rağmen bunu yapmayacağını açıkladı. Hollywood yıldızı, “Ama politikayla ilgilenmeye devam edeceğim, çünkü ABD siyasetinde düzeltilmesi gereken birçok problem var” dedi.

‘ABD siyasetinde birçok yanlış var’

DIŞ HABERLER - Oscar ödüllü ABD’li aktör Matthew McConaughey (52) "Yaşamaya Devam Et" adlı vakfı ve gönüllü yardım etkinlikleriyle kamuoyunun takdirini topluyor. McConaughey, son olarak "Hollywood Reporter" dergisi tarafından "Yılın Hayırseveri" ilan edilmesinin ardından tekrar ortaya atılan Teksas Valiliği’ne aday olacağına dair iddiaya son noktayı koydu. Bu iddialar aylardır gündemde tutuluyordu. Gelecek yıl Teksas Valisi olabilmesi için son adaylık başvurusunun 13 Aralık'ta bitmesi nedeniyle oyuncuya konuyla ilgili sorular daha sık sorulmaya başlanmıştı. Ama Matthew McConaughey önceki gün Twitter'da video paylaşarak Teksas Valiliği için aday olmayacağını duyurdu. McConaughey videoda, "Teksas'ın küçük Uvalde kasabasında doğan basit bir çocuk olarak, bir gün siyasi liderlik için düşünüleceğim hiç aklıma gelmedi. Karar vermek için mütevazı ve ilham verici bir yoldayım. Ama bu benim şu anda seçmemeyi tercih ettiğim bir yol" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ünlü aktör, "ileriye dönük hayatta nasıl en faydalı olabilirim" sorusunun cevabını araştırdığını ve politikayla ilgili okumalar yaptığını, bu sırada ABD siyasetinde düzeltilmesi gereken çok fazla şey olduğunu fark ettiğini söyledi. Ancak bunu çözme işini "liderlere ve siyasi alanda çalışanlara" bırakacağını belirten McConaughey, "Lider olduğuna inandığım girişimcileri, işletmeleri ve vakıfları desteklemeye devam edeceğim" dedi. Öte yandan, geçen hafta Teksas Üniversitesi ve "Dallas Morning News" gazetesinin yaptığı bir ankette, Demokratların yüzde 49'u dahil olmak üzere Teksaslıların yaklaşık yüzde 40'ının, McConaughey'nin Teksas Valisi olmasını istediği ortaya çıkmıştı. Bununla birlikte, ABD'de daha önce pek çok Hollywood yıldızının vali olduğu hatta bu makamdan başkanlığa kadar yükseldiği biliniyor. 40'ıncı ABD Başkanı Ronald Reagan daha önce bir Hollywood aktörüydü ve bir dönem Kaliforniya Valisi olarak da görev yapmıştı. "Terminatör" filminin yıldızı Arnold Schwarzenegger de 2003-2011 yılları arasında Kaliforniya Valisi’ydi.