Dünya ABD’den Suriye ve Irak’a ‘Avenger’

ABD’den Suriye ve Irak’a ‘Avenger’

07.03.2021 - 08:29 | Son Güncellenme:

Washington, üsleri ve askeri tesislerine yönelik artan saldırılara karşı, Suriye ile Irak’a “Avenger” kısa menzilli mobil hava savunma sistemi konuşlandırıyor.

ABD’den Suriye  ve Irak’a ‘Avenger’

Geçen yıla kadar Irak’ta kuvvetlerini konuşlandırdığı askeri üslere hava savunma sistemi kurmayan ABD yönetimi, İran’ın Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası Şii grupların misillemeleri üzerine harekete geçti.

Haberin Devamı

Saldırı tehdidi altındaki üslere geçen yıl Patriot MIM-104 füzelerinin yanı sıra kısa menzilli “C-RAM” sistemleri (anti-füze, topçu ve havan mermileri) konuşlandırılmasına karşın, bu sistem, İHA’lı saldırılara karşı etkili olamadı. 2020’nin başlarında Suriye’nin doğusundaki Deyrizor bölgesindeki petrol sahalarını koruyan ABD kuvvetleri, küçük havan mermileri ve mühimmat atabilen İHA’lar tarafından hedef alındı.

EN İYİSİ

“Forbes”un haberine göre, ABD, bu iki ülkeye mobil savunma sistemleri konuşlandırmaya başladı. Avenger sistemlerinin, uçak, seyir füzeleri, helikopter ve İHA saldırılarına karşı en iyi sistem olduğu belirtildi.