Dünya AB'den flaş Türkiye açıklaması

AB'den flaş Türkiye açıklaması

07.03.2016 - 15:15 | Son Güncellenme:

Brüksel'de sığınmacı krizini çözebilmek adına gerçekleşen Avrupa Birliği - Türkiye Zirvesi'nde Başbakan Davutoğlu'nun mevcut taahhütler dışında "yeni öneriler" sunabilmesi için süre uzatıldı.

ABden flaş Türkiye açıklaması

Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüştükten sonra Ankara'ya dönmesi bekleniyordu. Ancak Brüksel'deki Türkiye-AB zirvesinin süresinin uzatıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Türkiye-AB zirvesiyle ilgili bir açıklamada AB'li bir yetkiliden geldi. AB Türkiye göçmen zirvesinde Ankara'nın masaya yeni taleplerle geldiği belirtildi. Reuters'a açıklama yapan ve adı açıklanmayan bir AB yetkilisi, "Türkiye daha fazla şey sunuyor. Ancak daha fazlasını da istiyor" dedi.

Türkiye'nin yeni talepleri arasında, daha önce üzerinde anlaşılan ve Türkiye'deki mülteciler için harcanması planlanan 3 milyar euroluk fonun artırılmasının olduğu ifade ediliyor.

Ankara'nın Türk vatandaşlarına serbest dolaşım hakkında daha hızlı adımlar atılması ve AB üyelik sürecinin daha hızlı işlemesi konularını gündeme getirdiği konuşuluyor.Türkiye'nin AB'nin önüne koyduğu isteklerin göçmenlerin sistematik olarak Yunan adalarından Türkiye'ye nakli karşılığında talep edildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Financial Times gazetesine konuşan bir AB yetkilisi, Ankara'dan geldiği belirtilen yeni talepler sonucunda zirvenin 'tren kazasına' dönüşebileceğini söyledi. Bir diğer diplomatsa, gelişmeler için "Kapalıçarşı'da pazarlık" benzetmesini kullandı.

MERKEL: UMARIM İLERİYE DÖNÜK BİR ADIM ATABİLİRİZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye-AB Zirvesi'nin yapılacağı AB Konseyi binasına gelişinde, gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu.

AB üyesi 28 ülke ile Türkiye’yi bir araya getiren zirveye büyük önem verdiğini vurgulayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Bugünkü AB Konseyi toplantısının, en önemli konsey toplantılarından birisi olacağını düşünüyorum. Umarım burada ileriye dönük bir adım daha atabileceğiz” dedi.