Dünya AfD’nin yasaklanması yeniden tartışılıyor! 'Tarihin tekerrür etmesine izin verilmemeli'

AfD’nin yasaklanması yeniden tartışılıyor! 'Tarihin tekerrür etmesine izin verilmemeli'

05.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya’da son aylarda yapılan kamuoyu anketlerinde desteğini artıran göçmen karşıtı Almanya için Alternatif Partisi’nin (AfD) yasaklanması tartışmaları yeniden alevlendi.

AfD’nin yasaklanması yeniden tartışılıyor Tarihin tekerrür etmesine izin verilmemeli

VOA Türkçe’nin haberine göre, son olarak muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birliği Partisi’nin (CDU) “Hristiyan İşçiler” adlı kanadı, AfD’nin yasaklanması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

CDU içinde büyük ağırlığı bulunan grupça yapılan çağrıda, AfD’nin “Almanya’da demokrasi için tehlike olduğu” savunularak, partinin Hitler döneminde nasyonal sosyalist NSDAP partisi gibi demokrasiyi kullanarak iktidarı ele geçirmek istediği öne sürüldü. Açıklamada, “Tarihin tekerrür etmesine izin verilmemelidir” denilirken, AfD’nin gelecek yıl eyalet seçimlerinde iktidara gelmesini engellemek için yasaklama sürecinin başlatılması talep edildi.

Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang da, partinin yasaklanmasını isteyerek, “AfD, aşırı sağcıların parlamentodaki siyasi kolu. Bu nedenle parti yasağı ciddi bir biçimde gözden geçirilip incelenmelidir. AfD yasağı tabu olmamalıdır” demişti.