Dünya Afganistan’da çatışmalar devam ediyor

Afganistan’da çatışmalar devam ediyor

18.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Afganistan’da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Afganistan’da çatışmalar devam ediyor

Afganistan Savunma Bakanlığı, Taliban’ın kontrol ettiği ilçeleri geri almak için operasyonların devam ettiğini açıkladı. Bu kapsamda Bamyan’ın Kahmard ve Pervan’ın Şeyh Ali ilçelerinin Taliban’dan geri alındığı aktarılan açıklamada, operasyonda çok sayıda militanın öldürüldüğü bildirildi. Afganistan’da ilerleyişine devam eden Taliban, 8 Temmuz’da ülkenin İran sınırındaki İslam Kale ve 14 Temmuz’da da Pakistan sınırındaki Spin Boldak  Sınır kapılarını ele geçirmişti.

Haberin Devamı

Görüşmeler başladı

Öte yandan geçen sene başlayıp Şubat 2021’de kaderine terk edilen Afganlar arası müzakereler, Katar’ın başkenti Doha’da yeniden başladı. Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah, barışa ulaşmak için iki tarafın da bazı fedakarlıklar yapması gerektiğini belirtirken, Taliban temsilcisi Molla Abdul Gani Birader ise, ülkedeki tüm sorunları ortadan kaldırmak için güçlü, merkezi ve bağımsız bir İslami sistemin gerekli olduğuna dikkati çekti.

Taliban Clubhouse kullanıyor!

Independent’ta yer alan habere göre, Afganistan’da ilerleyişini sürdüren Taliban, popüler sohbet uygulaması Clubhouse üzerinden Afganlarla buluşuyor. Habere göre, Afganistan’da gençler, örgüt üyeleriyle sesli sohbet uygulaması Clubhouse’ta tartışıyor. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid bu konuda “Clubhouse, bize karşı çıkanlarla konuşup anlaşmak için iyi bir platform” diye konuştu. Habere göre, sohbetlere katılanlar, Taliban üyelerinin ‘muhalif gördükleri kişilerin konuşmasına izin vermediklerini ve kadın hakları hakkında soru soran bir kadınla dalga geçtiklerini’ ifade ediyor.