Dünya Almanya'da binlerce kişiye Kovid-19 aşısı yerine tuzlu su enjekte edildiği ortaya çıktı

Almanya'da binlerce kişiye Kovid-19 aşısı yerine tuzlu su enjekte edildiği ortaya çıktı

11.08.2021 - 14:52 | Son Güncellenme:

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Friesland bölgesine bağlı Schortens aşı merkezinde çalışan bir görevlinin binlerce kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yerine tuzlu su çözeltisi enjekte ettiği belirlendi.

Almanyada binlerce kişiye Kovid-19 aşısı yerine tuzlu su enjekte edildiği ortaya çıktı

Friesland Kaymakamı Sven Ambrosy basına yaptığı açıklamada, mart ve nisanda kesin olmamakla birlikte yaklaşık 9 bin 650 kişiye Biontech, Moderna ve Astrazeneca aşıları yerine salin solüsyonu (tuzlu su) verildiğini söyledi. 

Haberin Devamı

Sağlık çalışanının Kovid-19 aşısı yerine tuzlu su çözeltisi enjekte ettiğinin belirlenmesi üzerine 5 Mart-21 Nisan arasında söz konusu merkezde uygulama yaptıranlar tekrar aşı olmaya çağrıldı.

AŞI OLMAYANLAR YENİ BİR VARYANTA YOL AÇABİLİR

Dünyayı haftalar içinde diz çöktüren koronavirüs salgınında Delta varyantıyla birlikte vaka sayısı 200 milyonu aşarken, can kaybı da 4 milyon 300 bini geçti. 2021'e girilmesiyle dünya çapında aşı kampanyalarına hız verildi, birçok ülke koronavirüs kısıtlamalarını kaldırdı. Ancak virüsün mutasyona uğramasıyla dengeler alt üst oldu.

Dünya üzerinde halihazırda 4,5 milyardan fazla Covid-19 aşısı yapıldı. ABD'nin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve Başkan Joe Biden'ın tıp danışmanı Dr. Anthony Fauci ise, aşı olmayanlar nedeniyle Delta'dan daha tehlikeli bir varyant gelişebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

"Virüse değişmeye devam etme şansı verirseniz, daha kötü bir varyant elde edebileceğimiz bir güvenlik açığına yol açarsınız ve bu yalnızca aşılanmamışları değil, aşılananları da etkiler" diyen Fauci, ekledi: "Virolojide herkesin bildiği bir ilke var: Bir virüs, çoğalmasına izin vermedikçe mutasyona uğramaz. Neyse ki bizim için aşılar, özellikle sizi ciddi hastalıklardan koruma konusunda ve Delta varyantına karşı oldukça iyi sonuç veriyor."