Dünya Almanya'da sıcak hava dalgası! Peş peşe uyarılar geldi

Almanya'da sıcak hava dalgası! Peş peşe uyarılar geldi

19.06.2022 - 18:09 | Son Güncellenme:

Almanya genelinde iki gündür hakim olan çöl sıcaklıklarının ardından Almanya Meteoroloji Servisi (DW) başkent Berlin ve bölgesindeki vatandaşları sıcaklıklara karşı uyardı. Öte yandan Fransa’nın Normandiya bölgesindeki kıyı şeridini vuran fırtınada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Almanyada sıcak hava dalgası Peş peşe uyarılar geldi

Almanya'da geçtiğimiz cuma gününden itibaren etkili olan sıcak hava bugün en yüksek seviyeye ulaştı. Başkent Berlin'de hava sıcaklığı 38 dereceyi bulurken, Almanya Meteoroloji Servisi saat 19.00'a kadar vatandaşları güneşten korunmaları konusunda uyardı. Sıcak havalardan bunalan Berlinliler parklarda, su kenarlarında soğuk yiyecekler tüketerek serinlemeye çalışırken, havuzların önünde ise metrelerce kuyruk oluştu.

Haberin Devamı

Orman yangınları devam ediyor

Berlin civarında, Brandendenburg bölgesinde geçtiğimiz cuma akşamı başlayan orman yangınında 60 hektarlık alan etkilenirken, 200 itfaiyeci yangına müdahale ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınamazken bölgedeki bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandığı bildirildi.

Sıcaklıklar düşecek

Ülkede mevsim normallerinin üzerine yükselen hava sıcaklıkları sonrası, fırtına ve şiddetli yağmur uyarısı yapılırken, yarın Berlin'de hava sıcaklıklarının 20 derece birden düşerek 17 derece olması ve yağmur ile fırtınanın etkili olması bekleniyor. Almanya genelinde ve Berlin'de havalar salı gününden itibaren mevsim normallerine dönecek.

Fransa’nın Normandiya kıyılarını fırtına vurdu: 1 ölü, 5 yaralı

Haberin Devamı

Fransa’nın Normandiya bölgesinde yer alan Calvados kentini fırtına vurdu. Şiddetli rüzgarlar nedeniyle, 1 sörfçü hayatını kaybederken, 5 kişi hafif şekilde yaralandı. Fırtınanın vurduğu bölgede 30 derece olan hava sıcaklığı birkaç dakika içinde yaklaşık 15 derece düştü. Şiddetli rüzgarlar, Deauville, Villers-sur-Mer, Ouistreham ve Trouville sahil beldelerinde etkili olurken, sahil kesiminde bulunan halk panikle bölgeden kaçtı. Villers-sur-Mer Belediye Başkanı Thierry Granturco, ölü ve yaralı sayısını doğrulayarak, bazı evlerde hasar meydana geldiğini ifade etti.

Yetkililer ayrıca, Deauville kıyılarında kaybolan bir kişiyi aramak için aram-kurtarma ekibi ve bir helikopter gönderildiğini belirtti.

Yazarlar