Dünya Asansördeki dehşet cinayeti çözdü! Instagram yıldızı dakikalarca yumrukladı

Asansördeki dehşet cinayeti çözdü! Instagram yıldızı dakikalarca yumrukladı

13.08.2022 - 06:53 | Son Güncellenme:

2 milyon takipçisi bulunan Instagram fenomeni Courtney Clenney erkek arkadaşını nefsi müdafaa için öldürme iddiasıyla suçlanıyordu. Ancak dava sürecinde ortaya çıkan bir asansör videosu, güzel fenomenin yarattığı dehşeti gözler önüne serdi.

Asansördeki dehşet cinayeti çözdü Instagram yıldızı dakikalarca yumrukladı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Popüler bir özel içerik platformunda fenomen olan ve Instagram'da 2 milyon takipçisi bulunan 25 yaşındaki Courtney Clenney gerçek adıyla Courtney Tailor, Miami'deki dairesinde ayrıldığı erkek arkadaşı 27 yaşındaki Christian Obumseli'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Dava süreci devam ederken ortaya çıkan bir asansör videosundaki görüntüler ise herkesi dehşete düşürdü.

Haberin Devamı

HER ŞEY NORMAL GÖRÜNÜYORDU

Courtney Clenney ve erkek arkadaşı Christian Obumseli komşularının ifade ettiklerine göre oldukça şiddetli şekilde kavga eden bir çiftti, bu halleri çevresindekileri de rahatsız ediyordu. Öyle ki oturdukları apartmandaki güvenlik görevlisi ikili arasında yaşanan kavgaların en yakın şahidiydi. İnişli çıkışlı bu ilişki geçtiğimiz mart ayında Clenney'in, Obumseli'yi evden kovmasıyla bitti. Ancak kısa bir süre sonra barışıp ilişkilerine kaldıkları yerden devam etme karar aldılar.

Christian Obumseli'nin ölümünden sadece iki gün önce barışan sevgililer, işlerin sarpa sarmaya başladığı o sabah mutlu şekilde uyandılar. Sitenin bahçesinde köpekleriyle oynarken neşeli halleri de güvenlik kameralarına yansımıştı. Her şey gayet normal görünüyordu, ta ki genç adamın sevgilisinin Instagram'da canlı yayın açtığını öğrenene kadar. Birkaç gün sonra Obumseli'nin göğsünden bıçaklanarak öldürüldüğü haberi yayıldı.

Asansördeki dehşet cinayeti çözdü Instagram yıldızı dakikalarca yumrukladı

NEFSİ MÜDAFAA MI YOKSA CİNAYET Mİ?

Gözler ilk olarak Courtney Clenney'e çevrildi. Genç kadının avukatı cinayet iddialarının asılsız olduğunu, erkek arkadaşının Clenney'in elinde silah olduğunu, onun da kendini savunmak için uzaktan bıçak savurduğunu söyledi. Ancak Miami-Dade Eyalet Savcısı Kathie Fernandez-Rundle, kanıtların bu iddiayı desteklemediğini ve Clanney'in yakın mesafeden Obumseli'yi göğsünden bıçakladığını söyledi, üstelik elinde silah da yoktu. Mahkeme süreci devam ederken savcı, ikilinin arasındaki şiddetin boyutunu göstermek için geçtiğimiz şubat ayında kayıt altına alınan, sitenin asansöründe yaşanan bir kavganın videosunu gösterdi. Bu videoda çiftin dairelerine çıkarken itişip kakıştıkları görülüyordu.

Haberin Devamı

Asansördeki dehşet cinayeti çözdü Instagram yıldızı dakikalarca yumrukladı

Yaklaşık bir dakika uzunluğundaki video, 11 Ağustos perşembe öğleden sonra düzenlenen bir basın toplantısında gösterildi. Rahatsız edici video için savcı Fernandez-Rundle, "Sanığın Christian'a agresif bir şekilde saldırdığı kesinlikle görülüyor" dedi. Videoda Clenney'in defalarca Obumseli'nin kafasına vurduğu ve genç adamın onu uzaklaştırmaya çalıştığı ancak Clenney'in ona saldırmaya devam ettiği görülüyordu.

Courtney Clenney'in Avukatı Prieto geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada, "Açık nefsi müdafaa kanıtlarına dayanarak Courtney'nin tutuklanması karşısında tamamen şoke olduk. Obumseli o akşam ona saldırdı, Courtney'nin ise güce kuvvetle karşılık vermekten başka seçeneği yoktu" dedi. Obumseli ailesinin avukatı Larry Handfield ise, “Her zaman kapsamlı ve adil bir soruşturmayla bu günü göreceğimize inandık. Bu, aile için büyük bir rahatlama. Gecikmiş olsa da adaletin yerini bulması umut veriyor" açıklamasında bulundu. Instagram'da 2 milyon takipçisi olan Courtney Clenney, ikinci derece cinayet suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bu hafta Güney Florida'ya nakledilecek.