Dünya Aşı için sahte kol yaptırdı! Avrupa'nın göbeğinde görülmemiş sahtekarlık

Aşı için sahte kol yaptırdı! Avrupa'nın göbeğinde görülmemiş sahtekarlık

05.12.2021 - 14:51 | Son Güncellenme:

İtalya'nın kuzeyinde 50 yaşında bir adam, aşı pasaportu almak için akla hayale gelmeyecek bir yola başvurdu. Yetkililer 'gülünecek bir şey olmadığını ve olayın son derece ciddi olduğunu' açıkladı.

Aşı için sahte kol yaptırdı Avrupanın göbeğinde görülmemiş sahtekarlık

Kuzey İtalya'da bir adam, aşı olmadan yeşil aşı pasaportu almak için kendisine silikondan 'sahte kol' yaptırdı.

Haberin Devamı

Yeşil pasaport, İtalya'nın dijital Kovid-19 sertifikası olup, aşılanmış, yakın zamanda virüs testi negatif çıkmış veya yakın zamanda iyileşmiş bir kişinin, iş yerlerinin yanı sıra kalabalık iç mekanlara girmesine olanak tanıyor.

Piemonte'deki kliniğe gelen 50 yaşındaki adam, bir sağlık çalışanının kolunun rengi ve hissinden hemen şüphelenmesi üzerine sorgulandı.

Adamdan kolunun tamamını göstermesi istendi, daha sonra dolandırıcılık suçundan İtalyan emniyet güçlerine ihbar edildi.

Piemonte Bölgesi başkanı Alberto Cirio ve sağlık meclisi üyesi Luigi Genesio Icardi yaptıkları ortak açıklamada, "Bu dava çok gülünç gibi duruyor ancak burada aslında son derece ciddi bir eylemden bahsediyoruz" dedi.

İTALYA'DA AŞI KARŞITI PROTESTOLAR

Haberin Devamı

Bu ayın başlarında, İtalyan hükümeti aşı protestolarını şehir merkezlerinde yasaklayarak 'Yeşil Pasaporta Hayır' hareketini bastırdı.

İtalya'nın kuzeybatısındaki Novara'da, ünlü toplama kampı Auschwitz mahkumları gibi giyinen yeşil pasaport karşıtı protestocular, İtalya'nın işçilere verdiği yetkiyi Yahudi soykırımı ile karşılaştırıyor.

Ülkenin Sağlık Bakanı Roberto Speranza protestoları 'şoke edici' olarak nitelendirdi ve İtalyan Yahudi Cemaatleri Birliği başkanı Noemi Di Segni, “Bir suistimal ve hafıza ihlaline tanık olduk” dedi.