Dünya Askeri operasyon başladı

Askeri operasyon başladı

15.04.2014 - 12:16 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın geçici Cumhurbaşkanı Aleksander Turçinov, Ukrayna’nın Doğu bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı operasyon başlatıldığını duyurdu.

Askeri operasyon başladı

Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donetsk’in kuzeyinde Rusya yanlılarına karşı operasyon başlatıldığını belirten Turçinov, “Pazartesi sabah saatlerinde terör karşıtı operasyon başladı. Yapılan eylemin amacı Ukraynalıları korumaktır” dedi.

Ukrayna’nın doğusundaki birçok bölgede Rusya yanlısı ayrılıkçıların kamu binalarını ele geçirmesi sonrası Ukrayna hükümeti ayrılıkçılara binaları terk etmeleri için 24 saat süre vermişti. Hükümet, binaların terk edilmemesi durumundaysa askeri operasyon düzenleyeceğini duyurmuştu.

Diğer taraftan Rusya yanlısı ayrılıkçılar Ukrayna'nın doğusunda işgal eylemlerini sürdürüyor. Kendilerine teslim olmak için tanıdığı süreden saatler sonra eylemlerine hız verdikleri görülen ayrılıkçılar, dün Donetsk kentine bağlı Slovyansk kasabasındaki bir askeri havaalanı ile Gorlivka kasabasındaki bir polis merkezini ele geçirdi.

Yüzlerini maskelerle gizleyen gençlerden oluşan bir grup, Gorlivka polis bölge merkezine taşlar ve gaz bombalarıyla saldırı düzenledi. Zorlanmadan binadan içeri girerek binayı ele geçiren ayrılıkçılar içerdeki ofisleri yağmaladı.

Daha sonra ayrılıkçılarla birlikte hareket eden kadınlardan oluşan bir grup, ofislerdeki bilgisayarlara ait disk sürücüleriyle birlikte binadan çıktı. Binanın dışında araç lastikleriyle derme çatma bir barikat kuran grup, barikatın üstüne "Donetsk Halk Cumhuriyeti" yazılı bir pankart ve Rus bayrakları astı.