Dünya ‘Aslında hepimiz sanal dünyadayız’

‘Aslında hepimiz sanal dünyadayız’

31.12.2023 - 01:43 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde fizik doçenti Melvin Vopson, insanların gelişmiş bir sanal dünyadaki karakterler olduğunu iddia etti.

‘Aslında hepimiz sanal dünyadayız’

Yaşamın, insanların sanal dünyadaki karakterler olduğunu kanıtlayan ipuçları içerdiğini savunan Vopson’a göre, ışığın ve sesin hızının sınırlarının olması, bunların bir bilgisayar işlemcisinin hızı tarafından yönetilebileceğini gösteriyor. Ayrıca Vopson, evreni yöneten fizik yasalarının bilgisayar koduna, maddeyi oluşturan temel parçacıkların ise piksellere benzediğini söyledi.

Haberin Devamı

Vopson’a göre, kelebeklerden çiçeklere, kar tanelerinden deniz yıldızlarına kadar günlük hayatta gözlemlenen simetri de insanların “sanal dünyada” olduğunun kanıtı. Vopson, simetrinin her yerde olduğunu, çünkü makinelerin “dijital olarak inşa edilmiş dünyayı bu şekilde oluşturduğunu” söyledi. Vopson, “Bir şeyler inşa ederken süreci basitleştirmek için simetrik şekilleri kullanmak zorundayız. Bilgisayar programları ve sanal gerçeklikler için de aynı şey geçerli. Bu, verimliliği en üste çıkarırken enerji tüketimini en aza indirir” dedi.