Dünya Bakan Fidan’dan ABD’ye mesaj: Terör örgütüyle iş birliği yapılmamalı

Bakan Fidan’dan ABD’ye mesaj: Terör örgütüyle iş birliği yapılmamalı

06.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel’de katıldığı NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Bakan Fidan’dan ABD’ye mesaj: Terör örgütüyle iş birliği yapılmamalı

BRÜKSEL MİLLİYET - Fidan, şunları söyledi: “Özellikle Suriye’de olduğu gibi bazı NATO üyesi ülkelerin geçici maskesiyle de olsa terör örgütleriyle iş birliği yapmaması gerektiğinin altını çizdik. Bunun NATO ittifakının ruhuna aykırı olduğu konusunda görüşlerimizi beyan ettik. İkinci olarak belli konularda kısıtlamalar söz konusu savunma sanayinde, bu konunun da yine müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını, bu konudaki kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini ifade ettik. Üçüncü olarak da; AB’nin, NATO içerisinde giderek daha belirleyici pozisyona ulaşırken Avrupa toplumunun geri kalanını dışarıda bırakması, AB üyesi olmayan ülkelerin güvenlik ihtiyaçlarını ve stratejik perspektiflerine yeterli dikkati vermemesi hususu var.”

Haberin Devamı

'F-16 MESELESİ HALLOLDU'

Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden’ın daveti üzerine bu ülkeye gerçekleştireceği ziyareti de ele aldıklarını aktardı. Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde ikili ve bölgesel ilişkiler başta olmak üzere çok çeşitli konuların bulunacağını, bunlar arasında Gazze meselesinin ilk sırada yer aldığını belirtti. Fidan, “F-16 meselesi halloldu. Daha başka alanların ilerletilmesi gündemde olacak” diye konuştu. PKK’nın Avrupa’daki eylemleriyle ilgili Fidan, “Onlar için üzücü olan yıllardır sessiz kaldıkları terör örgütünün kendi sokaklarında terör estirmesi. Şimdi bunları görüyor olmaları bizim için bir sürpriz değil. Yetkili makamların giderek Avrupa’da daha fazla hassasiyet oluşturduğunu görüyorum. PKK’ya karşı toleransın giderek azaldığını görüyorum, bu önemli” dedi.

Haberin Devamı