Dünya Bangladeş'te yüz yüze eğitim 1 buçuk yılın ardından başladı

Bangladeş'te yüz yüze eğitim 1 buçuk yılın ardından başladı

12.09.2021 - 13:56 | Son Güncellenme:

Bangladeş'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime yaklaşık 18 ayın ardından tekrar başlandı.

Bangladeşte yüz yüze eğitim 1 buçuk yılın ardından başladı

Ülkede, ilk ve ortaöğretim ile lise kademesinden yaklaşık 40 milyon öğrenci sınıflardaki yerini aldı. Öte yandan, salgın önlemleri dahilinde, ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin bir sonraki düzenlemeye kadar haftada bir kez okula gideceği bildirildi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sağlık durumu için endişelenen veliler, okullarda alınan güvenlik önlemlerinin ilk günkü gibi sürdürülmesini istedi.

ÜNİVERSİTELERİN İSE 15 EKİM'DE BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Bangladeşli bir veli, evde kalmaktan sıkılan kızının yaklaşık bir buçuk yılın ardından okula gideceğini söyleyerek "Ancak okullarda ve üniversitelerde Kovid-19 sağlık yönergelerinin düzgün bir şekilde uygulanmaması veya bu konuda herhangi bir boşluk bırakılması durumunda çocuklarımıza virüs bulaşabilir." dedi.

Buna karşılık öğretmenler ve yetkililer, virüse karşı gerekli önlemlerin alındığını kaydetti. Bangladeş'te üniversitelerin de 15 Ekim'de eğitim dönemine başlaması bekleniyor.

Ülkedeki eğitim kurumları, salgın önlemleri kapsamında Mart 2020'de kapatılmıştı.

Haberin Devamı

Kovid-19'a ilişkin verilerin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, Bangladeş'te bugüne kadar 1 milyon 528 bin 542 vaka kaydedilirken, virüse yakalanan 26 bin 880 kişi hayatını kaybetti.

Yazarlar