Dünya Basit bir hata yenilediği evi küle çevirdi! 'Poşette unuttum' deyip tüyoyu verdi

Basit bir hata yenilediği evi küle çevirdi! 'Poşette unuttum' deyip tüyoyu verdi

29.09.2022 - 06:44 | Son Güncellenme:

Evini ve mobilyalarını yenilemek için baştan sona boyamak istemişti ve bunun için gereken tüm talimatlara uydu. Ancak gözden kaçırdığı ufacık bir detay vardı. Boya lekelerini temizlemek için kullandığı bez parçaları yüzünden evi küle dönen genç kadın hayat kurtaran tüyoyu da paylaştı.

Basit bir hata yenilediği evi küle çevirdi Poşette unuttum deyip tüyoyu verdi

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Son yıllarda evinde bazı değişiklikler yapmak isteyenler profesyonel bir yardım almaktan ziyade evlerini kendi kendilerine yenilemeyi tercih ediyor. Hal böyle olunca ortaya ilham veren dönüşüm hikayeleri gibi başarısız sonuçlar da çıkabiliyor. ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan Emily'nin bu uğurda başına gelenler ise duyanlara hayret verecek türden.

Haberin Devamı

TikTok kullanıcısı Emily, ABD'nin Ohio eyaletinin Dayton kentinde bulunan evinin mutfağını ve banyosunu yeniletmek, evin diğer kısımlarını da boyatmak istiyordu. Ancak yeni mobilya almanın ve tüm evi baştan sona boyatmanın bütçesini aştığını gördü. Minik bir planlamadan sonra tüm bu işleri kendisinin yapabileceğini düşünen genç kadın mobilyaları kendi kendine yenilemeye ve evi yardım almadan boyamaya karar verdi. Sonuçta bu ne kadar zor olabilirdi ki... Sosyal medyada 'Kendin Yap' videoları izleyen ve birçok tüyo alan Emily kolları sıvadı.

Basit bir hata yenilediği evi küle çevirdi Poşette unuttum deyip tüyoyu verdi

Genç kadın mobilyalarını boyamak için tüm hazırlıklarını yaptı. Doğru bir yöntem uygulamak adına birbirinden farklı videolar izledikten sonra tüm evi boyadı, mutfağıyla banyosunda köklü bir değişiklik yaptıktan sonra ise tüm evi kuruması için bıraktı. Ancak gözden kaçırdığı ufacık bir detay evinin felaketi oldu.

Haberin Devamı

Tüm evi boyarken yerdeki lekeleri silmek, taşan yerleri düzeltmek için eski kumaş parçaları kullanmıştı. Boyama işlemi bittikten sonra eski kumaş parçalarını bir poşete toplayıp mutfağında bıraktı. Lekeleri silmek için kullanılan eski kumaş parçalarının kurudukları zaman kendi kendilerine ısı verme özellikleri vardı. Yani boyaya ve tinere maruz kalmış birden fazla bez bir araya getirilip bir kenara bırakılırsa kendi kendilerine alev alarak büyük bir yangına sebep olabilirlerdi. Öyle de oldu, Emily'nin evin bir köşesine poşetin içine topladığı kumaş parçaları kendinden alev aldı. Günlerce emek sarf ederek boyadığı evi basit bir hatasıyla yanıp kül oldu.

SUDA BEKLETMEK GEREKİYOR

Her yerini boyadıktan birkaç gün sonra evi yanan genç kadın yaşadıkları karşısında şoka girdi. O güzelim mutfağı kapkara olmuştu. Evin tavanı çökmüş, duvarları dökülmüş, zemini kül ve molozla kaplanmıştı. Olay yerine gelen bir yangın müfettişi de olayın mutfakta bir poşetin içinde toplanmış boya lekelerini silmek için kullanılan bezlerden çıktığını ve bunun bir kaza olduğunu doğruladı. Müfettiş, Emily'nin sigortadan para alması için onay verdi. Artık yaşanan bu olaydan sonra Emily, evinde bu tarz işlemler yapacaklara özellikle boya ve tiner gibi yanıcı maddeler kullandılarsa temas eden tüm bezleri çöpe atmadan önce mutlaka suda bekletmeleri gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Basit bir hata yenilediği evi küle çevirdi Poşette unuttum deyip tüyoyu verdi

BAŞKA BİR EVDE KALACAK

Emily, yaşadığı bu felaketten kısa bir süre sonra ise mutfağını yeniden elden geçirmek için Kayla adında bir 'Kendin Yap' uzmanının videosunu izledi. Kayla videoda boya yaparken kullanılan eski kumaş parçalarına dikkat edilmesi gerektiğini, eğer dikkat edilmezse bu parçaların büyük felaketlere sebep olabileceğini söylüyordu. Bunu gören Emily evinin yanmadan önceki ve sonraki hallerini paylaşarak bu ince ayrıntıyı daha önce hiç duymadığı için üzgün olduğunu söyledi. Acı tecrübeyle sonuçlanan bu olaydan sonra yangında kül olan evi yeniden onarılacak, bu süre zarfında ise genç kadın sigorta tarafından kendisine tahsis edilen başka bir evde konaklayacak.