Dünya Beyaz Saray'a 8 kadınla gitmiş

Beyaz Saray'a 8 kadınla gitmiş

15.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fuhuş ağı kuran ABD'li finansçı Epstein'ın, Başkan Clinton döneminde Beyaz Saray'a yaptığı "şüpheli" ziyaretlerinde toplam 8 genç kadını da yanında götürdüğü ortaya çıktı.

Beyaz Saraya 8 kadınla gitmiş

DIŞ HABERLER - ABD'de milyarder finansçı Jeffrey Epstein (66) seks ağı kurma ve reşit olmamış kızların cinsel istismarı suçundan yattığı cezaevinde 2019'da intihar etmişti. Epstein'ın dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile görüşmek için 1993 ve 1995 yılları arasında Beyaz Saray'a yaptığı ziyaretlerde yanında 8 genç kadının da bulunduğu ortaya çıktı. İngiliz "Daily Mail" gazetesine göre, Epstein, Beyaz Saray'a amacı belli olmayan 17 ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerinde yanında Celina Midelfart (21), Eva Andersson-Dubin (33), Francis Jardine (20) ve halen suç ortaklığından tutuklu yargılanan Ghislaine Maxwell de vardı. Diğer 4 genç kadınınsa Jennifer Garrison, Shelley Gafni, Jennifer Driver ve Lyoubov Orlova olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

'Fotoğraf ve kayıt var'

Eski ABD Başkanı Donald Trump ile 90'larda ilişki yaşayan Norveçli bir mirasyedi olan Celina Midelfart'ın Epstein ile düzenli görüştüğü, eski İsveç güzeli Andersson'ın da Epstein ile 11 yıl ilişki yaşadığı ifade edildi. Eski bir model olan Jardine'nin de Epstein ile ilişkisi bulunduğu bildirildi. Epstein'ın Palm Beach'teki malikânesinde, Beyaz Saray'a yaptığı ziyaretleri gösteren fotoğraflar bulunduğunu bildiren Daily Mail, "Finansçının 'Lolita Ekspres' olarak bilinen özel jetinin uçuş kayıtlarında da Beyaz Saray ziyaretleri için söz konusu kadınlarla seyahat ettiği bilgisi var" diye yazdı. Beyaz Saray ziyaretçi kayıtları da bu ziyaretlerin çoğunun Başkan Clinton'ın ofislerinin yer aldığı Batı Kanadı'na gerçekleştirildiğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Ziyaretler istismar döneminde oldu

Clinton’ın başkanlıktan ayrıldıktan sonra da Epsteın’ın jetiyle yolculuklar yaptığı biliniyor. Ama Epstein 2019’da tutuklanınca Clinton, “arkadaşının suçları hakkında bir şey bilmediğini” iddia etti. Epstein’ın suçları 2006’ya kadar kamuya açıklanmasa da Beyaz Saray’a yapılan ziyaretler, Ghislaine Maxwell’in, Epstein için reşit olmayan kızları fuhuş ağına kattığı süreçte gerçekleşti.