Dünya Biden duyurdu! ABD'den flaş 'petrol' hamlesi

Biden duyurdu! ABD'den flaş 'petrol' hamlesi

19.10.2022 - 22:13 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Stratejik Petrol Rezervi'nden 15 milyon varil daha ham petrol serbest bırakılacağını açıkladı.

Biden duyurdu ABDden flaş petrol hamlesi

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında petrol ve gaz fiyatlarına yönelik yeni eylemlerini açıkladı. Biden, 8 Kasım'da yapılacak ara seçimler öncesinde yüksek benzin fiyatlarını düşürme çabalarının bir parçası olarak, yıl sonuna kadar ülkenin stratejik petrol rezervlerinden 15 milyon varil daha ham petrol serbest bırakılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Biden, Beyaz Saray'dan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Bugünkü duyurumla, diğer ülkelerin eylemlerinin bu kadar harekete neden olduğu bir zamanda piyasaları istikrara kavuşturmaya ve fiyatları düşürmeye devam edeceğiz. Ekibime daha ileriye gitme konusunda hazır olmalarını da söyledim. Gerekirse önümüzdeki aylarda daha fazlasını yapacağız

"ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUM"

Fiyatların bu yılın başlarındaki zirve rakamlardan bu yana yüzde 30 düştüğünü söyleyen Biden, "Bir ilerleme kaydettik ancak petrol fiyatları yeterince hızlı düşmüyor. Yüksek fiyatları herkes hissediyor. Aileler acı çekiyor ve benzin fiyatları bütçelerini sıkıyor. Bu yüzden benzin fiyatlarını düşürmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum" ifadelerini kullandı. Biden, amacının fiyatları varil başına 67 ile 72 dolar arasına getirmek veya altına düşürmek olduğunu söyledi.

Biden duyurdu ABDden flaş petrol hamlesi

FİYATLARIN YÜKSELİŞİNDEN PUTİN'İ SORUMLU TUTTU

Biden, yüksek ham petrol ve benzin fiyatları konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalini de suçladı. Biden, "Putin'in Ukrayna'daki işgalinin bu fiyatların yükselmesine neden olmasından beri, fiyatları düşürmek için her şeyi yapıyorum" şeklinde konuştu. Biden, sürdürülebilir enerji projelerine izin verme sürecini hızlandırmak için Kongre'ye çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Biden yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle tetiklenen yüksek enerji fiyatlarına karşı koymak amacıyla 6 aylık bir süre içinde Stratejik Petrol Rezervi'nden toplamda 180 milyon varil petrol serbest bırakmayı taahhüt etmişti.

ABD, 5 RUS’U RUSYA’YA YÖNELİK YAPTIRIMLARI DELMEKLE SUÇLADI

ABD’li savcılar, 5 Rusya vatandaşını Almanya merkezli bir şirket üzerinden ABD’li üreticilerden satın alınan askeri teknolojileri ve Venezuela petrolünü Rus alıcılara sevk ederek, Rusya’ya uygulanan yaptırımları delmekle suçladı.

ABD, Rusya’ya yönelik yaptırımları delmeye çalışanları yakın takibe aldı. ABD’li savcılar, 5 Rusya vatandaşının Almanya merkezli Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH (NDA) üzerinden ABD’li üreticilerden satın alınan askeri teknolojileri ve Venezuela petrolünü Rus alıcılara sevk ederek, Rusya’ya uygulanan yaptırımları deldiğini açıkladı.

Rusya uyruklu Yury Orekhov, Svetlana Kuzurgasheva, Artem Uss, Timofey Telegin ve Sergey Tulyakov dava kapsamında suçlanırken, Orekhov ve Kuzurgasheva tarafından satın alınan bazı elektronik bileşenlerin Ukrayna'daki savaş alanında ele geçirilen Rus silah platformlarında bulunduğu belirtildi.
Orekhov ve Uss'ın sahibi oldukları NDA’yı yarı iletkenler, radarlar ve uydular gibi askeri ve çift kullanımlı teknolojileri satın almak için paravan olarak kullandığı ifade edildi. Söz konusu ürünlerin Telegin ve Tulyakov tarafından kontrol edilen şirketler tarafından Rusya’daki alıcılara gönderildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Orekhov'un geçtiğimiz pazartesi günü Almanya'da, Uss'nin ise İtalya'da tutuklandığı aktarılarak, ABD'ye iadelerinin istendiği belirtildi.

Venezuela petrolünü Rusya ve Çin’e yollamışlar

Orekhov ve Uss’nin ayrıca, Rusya ve Çin'deki alıcılara Venezuela'dan milyonlarca varil petrol nakletmek için NDA'yı kullandığı ifade edilerek, Juan Fernando Serrano ve Juan Carlos Soto adlı iki sanığın Venezuela devlet petrol şirketi Petrleos de Venezuela S.A (PDVSA) ile yapılan anlaşmalara aracılık ettiği aktarıldı. ABD, 2019'da PDVSA’yı yaptırım listesine almıştı.