Dünya Bir Avrupa ülkesi daha tam kapanmaya gidiyor

Bir Avrupa ülkesi daha tam kapanmaya gidiyor

24.11.2021 - 14:30 | Son Güncellenme:

Artan COVID-19 vakaları nedeniyle tam kapanmaya geri dönen Avusturya’nın ardından bir diğer Avrupa ülkesi Slovakya da tam kapanmaya hazırlanıyor. Ülkede son dönemde vaka sayılarında rekor düzeyde artışlar görülüyor.

Bir Avrupa ülkesi daha tam kapanmaya gidiyor

5,5 milyon nüfusu bulunan ülke hali hazırda nüfus oranına göre en fazla vaka görülen ülke durumuna yükseldi. Slovakya’da son 24 saatte 10 binden fazla yeni Corona virüsü vakası tespit edildi ve 71 kişi de salgın kaynaklı olarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yaşanan son vaka artışlarının ardından Slovak yetkililer tam kapanma tedbirlerine geri dönmekten başka çare kalmadığını ifade ediyorlar. Slovakya nüfusunun sadece yüzde 45’i aşı olmuş durumda. Ülke Avrupa’da en az COVID-19 aşısı uygulayan ülkelerin başında geliyor.

Sağlık Bakanlığı hastanelerin kritik doluluk düzeyine ulaştığını ve geçen yıl görülen maksimum doluluk oranına iyice yaklaşıldığını açıkladı. Hastanede yatanların hemen hemen tamamının aşısız kişiler olduğu ifade edildi.

Slovakya’da hükümetin konuya ilişkin bugün yapılan zirvenin ardından iki haftalık tam kapanma kararı açıklaması bekleniyor. Avrupa kıtasının yeniden salgının merkezi haline gelmeye başladığı son günlerde Avusturya Pazartesi günü itibariyle en az 10 günlük tam kapanma uygulamasına başladı.

Haberin Devamı

Salgının Avrupa’da hali hazırda özellikle Avusturya ve Slovakya’yla birlikte Çekya ve Macaristan’da da etkili olduğu belirtiliyor. Son dönemde Almanya ve Danimarka da vaka sayılarında ciddi artışlar görülen ülkeler. ABD dün yayımladığı seyahat uyarısında COVID-19 salgını nedeniyle vatandaşlarına Almanya ve Danimarka’ya seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

 

Yazarlar