Dünya 'Melek yüzlü şeytan' suçunu kabul etti! Sorguda ağladı cevap veremedi

'Melek yüzlü şeytan' suçunu kabul etti! Sorguda ağladı cevap veremedi

03.04.2023 - 12:34 | Son Güncellenme:

Rusya'yı sarsan ve Putin'in memleketinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası ilk gözaltı geldi. 26 yaşındaki Daria Trapova olayın bir numaralı şüphelisi olarak polis tarafından yakalandı. Dünya basını olayı manşetten görürken Daria hakkında bilinenler gündem oldu.

Melek yüzlü şeytan suçunu kabul etti Sorguda ağladı cevap veremedi

Rusya lideri Vladimir Putin'in 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya saldırı emri vermesiyle, dünya Moskova'nın propaganda ekibini bizzat tanımış oldu. İşgale 'özel askeri operasyon' adını takan Ruslar, elindeki tüm medya gücünü Ukraynalıların 'Naziler' tarafından yönetildiğini 'kanıtlamak' için uğraştı.

Haberin Devamı

Batılı ülkelerde hiçbir yankı bulmayan söz konusu propagandanın bir diğer ayağı ise, cepheden bildiren askeri blogger'lardı. Suriye'deki iç savaşla ilk kez gün ışığına çıkan askeri bloggerlar, yıllardır Rus ordusunun sözcüsü görevinde.

Dün akşam saatlerinde Putin'in memleketi St. Petersburg'daki bir kafede bombalı saldırı meydana geldi. Kafede, Kremlin yanlısı askeri blog yazarları toplantı halindeydi. Kafeye yerleştirilen bomba birbirlerine hediyeler takdim eden ve oldukça neşeli bir toplantı gerçekleştiren Putin'in propagandistlerini hedef aldı. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada ise patlamada ünlü Rus askeri blog yazarı Vladlen Tatarski'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

KAFENİN SAHİBİ PRİGOZHİN ÇIKTI

St. Petersburg merkezli haber sitesi Fontanka'nın yaptığı habere göre, Pazar günü hedef alınan kafenin eski sahibi, Rus paralı asker grubu Wagner’in başkanı Yevgeny Prigozhin. St Petersburg, Putin'in memleketi ve kariyerinde ilk yükseldiği yer olarak biliniyor.

HEYKELİN İÇİNE GİZLEDİLER

Asıl adı ‘Maxim Fomin’ olan Vladlen Tatarski, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ateşli bir destekçisiydi. Bomba patladığında kafede düzenlenen etkinlikte konuşmacıydı.

Rus basınında patlayıcıyla ilgili çelişkili haberler yer alıyor. Rus devlet medyasının aktardığı İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Tatarski'ye içinde bomba gizlenmiş bir heykel hediye edildi.

Melek yüzlü şeytan suçunu kabul etti Sorguda ağladı cevap veremedi

'HERKESİ ÖLDÜRECEĞİZ, CANIMIZIN İSTEDİĞİ GİBİ'

Tatarski, Ukrayna’da cepheden haber yapmıştı ve geçen yıl Kremlin'in içinde çektiği video da ünlenmesinde rol oynadı. Videoda, "Herkesi yeneceğiz, herkesi öldüreceğiz, herkesi gerektiği gibi soyacağız. Canımızın istediği gibi" demişti.

Melek yüzlü şeytan suçunu kabul etti Sorguda ağladı cevap veremedi

'BİRBİRLERİNİ YİYORLAR'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin danışmanı Mykhailo Podolyak Twitter’da, Rusya'da 'örümceklerin bir kavanozda birbirlerini yediklerini' yazdı. Ayrıca, Rusya içerisindeki siyasi çatışmanın 'terör eylemlerine' dönüştüğünü öne sürdü.

İLK GÖZALTI GELDİ: DARİA TREPOVA

Tüm bu gelişmeler yaşanırken BBC, bombacı katillerin yakalandığını yazdı. Rus polisi, 26 yaşındaki Darya Trepova isimli kadının gözaltına alındığını açıkladı. Darya Trepova daha önce içişleri bakanlığının arananlar listesine alınmıştı. Rus yetkililer, Rusya'nın ikinci büyük şehrinin merkezindeki saldırıyı "yüksek profilli bir cinayet" olarak soruşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rus haber ajanslarının bildirdiği haberlerde ise Darya'nın annesi ve kız kardeşinin de gözaltına alındığı aktarıldı. Tatarsky'nin öldürülmesinin arkasında kimin olduğu henüz yüzde yüz netlik kazanmadı.

Melek yüzlü şeytan suçunu kabul etti Sorguda ağladı cevap veremedi

DARİA TREPOVA HAKKINDA BİLİNENLER

Daria'nın tanıdıkları tarafından basına ve polise verilen ifadelerde genç kızın Puşkin'de bir lisede okuduğu belirtildi. Astra telgraf tarafından yapılan haberde ise Darya'nın annesinin kızını en son Pazar günü öğleden sonra gördüğü yazıldı.

Annesinin ifadesine göre Darya'nın davranışlarında herhangi bir farklılık yoktu. Darya'yı tanıyan eski bir arkadaşı BBC'ye "Neşeliydi, o zamanlar [okulda] herhangi bir siyasi görüşe bağlı görünmüyordu" dedi.

Melek yüzlü şeytan suçunu kabul etti Sorguda ağladı cevap veremedi

Daria'nın arkadaşları ise polise verdikleri ifadede genç kadının St. Petersburg'da bir vintage giyim mağazasında çalıştığını ancak yaklaşık bir ay önce işi bırakıp Moskova'ya taşındığını söylediler.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Rus polisi ise Daria'nın yakalandığı anları kayıt altına aldı. Rus İçişleri Bakanlığı ise görüntüleri basınla paylaştı. Söz konusu o anlarda Daria'nın sorgusu yer aldı.

Melek yüzlü şeytan suçunu kabul etti Sorguda ağladı cevap veremedi

Polis, Daria'ya açık açık neden gözaltına alındığını sordu ve Daria'da bombalı saldırıdan olduğunu yanıtladı. O anların devamında polis, suikast emrini kimin verdiğini öğrenmen için farklı bir soru sordu ancak Daria bu soruya yanıt veremedi.