Dünya Brezilya'da polis de eylemcilere katıldı!

Brezilya'da polis de eylemcilere katıldı!

19.06.2013 - 20:12 | Son Güncellenme:

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ülkesinde onbinlerce kişinin daha iyi imkânlar için sokağa çıkmış olmasından gurur duyduğunu söyledi. Bir polis de halka katıldı, silahını ateşe attı!

Brezilyada polis de eylemcilere katıldı

Brezilya'da toplu taşıma ücretlerine zam ve Dünya Kupası harcamalarına tepki nedeniyle sokağa taşan halk öfkesine Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff sahip çıktı, 'Protestocularla gurur duyuyorum.' Ülkede 2 Haziran'da başlayan eylemleri değerlendiren Cumhurbaşkanı, "Hükümetim, değişim isteyen sesleri dinliyor" dedi.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin haberine göre, eylemlerde en az 11 kentte, 200 bin kadar insan sokaklara dökülürken, güvenlik güçleri eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Gösteriler zamanla ilk amacıyla sınırlı kalmayıp, hükümet karşıtı protestolara dönüştü. Cumhurbaşkanı Rousseff günlerdir süren eylemlere ilişkin dün yaptığı açıklamalarda, "Brezilya güne daha güçlü bir ülke olarak uyandı. Dünkü yürüyüşlerin büyüklüğü demokrasimizin gücünün göstergesidir" dedi.

En büyük gösterilerin başkent Rio de Janeiro'da düzenlendiği eylemlerin ülkede son 20 yıldır görülen en büyük protesto dalgası olduğu belirtiliyor.

POLİS EYLEMCİLERE KATILDI
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde polis, göstericilere müdahale etmek yerine onlara katılmayı seçiyor. İnternete yüklenen bir videoda ise bir polis, belindeki silahı çıkartıp içindeki kurşunları boşalttıktan sonra ateşe atıp eylemcilere katılıyor.

Haberin Devamı

NASIL BAŞLADI?
Protestolar 2 Haziran'da Sao Paulo'da otobüs ücretlerine yapılan zamla başladı. Bilet fiyatı 3 realden 3,20 reale çıkarılmıştı. Yetkililer bu zammın enflasyon oranının altında olduğunu söylüyordu. Ancak son olarak zamların geri alındığı açıklandı.