Dünya Brüksel’de gafil saldırı

Brüksel’de gafil saldırı

18.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belçika’nın başkenti Brüksel, önceki akşam beklenmedik bir terör eylemine sahne olurken, Tunus uyruklu 45 yaşındaki Abdesalem Lasued, İsveç’in Kur’an-ı Kerim eylemlerine izin verdiğini gerekçe göstererek EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika-İsveç milli takımları arasındaki maçı izlemek üzere kente gelen İsveçli taraftarları hedef aldı.

Brüksel’de gafil saldırı

Güldener SONUMUT-BRÜKSEL - Maçtan yaklaşık 2 saat önce, üzerlerinde İsveç Milli takımı forması olan 2 kişiyi öldürdü ve bunu da sosyal medyadan yayınladı. 

Haberin Devamı

İstihbarat birimleriyle kolluk kuvvetleri, DAEŞ’e bağlılığını dile getiren saldırganı gece boyu aradı. Son olarak dün sabaha karşı gelen bir ihbar üzerine yeri tespit edildi, polisle girdiği silahlı çatışma sonucu ağır yaralandı, hastanede de öldü. 

Bu kanlı eylem, Belçika’da şok etkisi yarattı. Zira AB terör örgütleri listesindeki Hamas’ın İsrail’e yönelik kanlı eyleminin sonrası olası yansımaları ele almak için toplanan Belçika Tehdit Değerlendirme Merkezi, ülkenin terör eylemine maruz kalma riskinin düşük olduğunu kararlaştırıp, önlemleri artırma veya tehdit seviyesini yükseltilmeye gerek olmadığını bildirmişti. 

‘Saldırı doğrudan İsveç vatandaşlarına’

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag - İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ile görüştüğünü, Bürksel’deki terör saldırısında hayatını kaybeden 2 kişi ile bir yaralının İsveçli olduğunu söyledi. Kristersson, her şeyin, İsveç vatandaşlarına yönelik bir terör eylemi olduğuna işaret ettiğini belirtti. Öte yandan saldırgan Lassoued’in 2012’de İsveç’te uyuşturucu suçlarından iki yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldığı ve sınırdışı edildiği öğrenildi.