Dünya Bu sürpriz hayata bağladı! Saçları yok diye kanser sanıyorlar ama...

Bu sürpriz hayata bağladı! Saçları yok diye kanser sanıyorlar ama...

02.12.2021 - 06:52 | Son Güncellenme:

Dünyada güzel insanların olduğunu bir kez daha kanıtladılar! 7 yaşında tüm saçları dökülen küçük kız annesiyle sık sık gittiği simitçide kendisi için sıradan bir gün olacağını düşünürken, dükkân sahibi karı-kocanın söyledikleriyle hayatının en güzel günlerinden birini yaşadı...

Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr -  Megan Ragucci, ilkokul 1.sınıftan bu yana alopecia universalis hastası. Megan 2017’nin aralık ayında 7'nci yaş gününü kutladıktan kısa bir süre sonra saçlarını kaybetmeye başladı.

Haberin Devamı

Halk dilinde 'saç kıran' olarak bilinen hastalığın bu evresinde saç, kirpik ve kaşlar tamamen dökülmeye başlıyor. Tedavisi olmayan bu hastalıkla başa çıkmaya çalıştığını anlatan anne Jenn Ragucci, "Megan bu durumu bir asker gibi düşünerek idare ediyor, ama insanların ona bakışlarından ve hasta olup olmadığını sormalarından dolayı kendini oldukça rahatsız hissediyor” şeklinde açıkladı.

Bu sürpriz hayata bağladı Saçları yok diye kanser sanıyorlar ama...

Kimsenin yanından “Hasta mısın?” diye sormadan geçmediği küçük kız, o gün yaşadıklarının bir mucize olduğunu düşünüyor. Simit dükkânı sahibi Sam Aggarwal, dükkanlarını sık sık ziyaret eden Megan Ragucci ve annesine büyük bir mutluluk yaşattı. Aggarwal, her şeyi sadece bu küçük kızın gülümsemesi için yaptığını şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

“Ailesiyle beraber sık sık dükkanımızı ziyaret ediyorlar Geçtiğimiz günlerde yüzünde nasıl gülümseme yaratabilirim ve moralini yükseltebilirim diye düşünürken aklıma bu fikir geldi. Daha iyisinin olamayacağını düşündüm ve bu teklifimi anlattım.”

Bu sürpriz hayata bağladı Saçları yok diye kanser sanıyorlar ama...

İnsanların rahatsız eden bakışlarından oldukça sıkılan Megan Ragucci’ye saçlarını kazıtmak istediğini söyleyen simit dükkanı sahibi Sam Aggarwal, ona kendisinin yalnız olmadığını yaptığı bu teklifle göstermiş oldu. Sam ve karısı, sadece Megan’ın gülümsemesini istediklerini dile getirerek, “Bu durumdan oldukça mutluyuz” dedi.

Sam Aggarwal, Megan’ın babasına durumu anlattığında çok heyecanlandığını ve eve gidip ona söylemek için sabırsızlandığını dile getiriyor. Polis memuru baba Mike Ragucci, eve gidip Aggarwal’ın teklifini sunduğundaki heyecanının paha biçilemez olduğunu söylüyor. O anları anlatan baba Mike Ragucci, “Çocuğumu mutlu etmek için böyle bir şey yapmalarına çok şaşırdım ve çok mutlu oldum. Eve gidip anlattığımda Megan, ‘İnanamıyorum, bunu benim için mi yapacaklar?’ diyerek mutluluğunu dile getirdi” diye konuştu.

Megan, Bana her zaman çikolatalı kurabiye veren, gerçekten iyi bir insan. Benim gibi kel olmak istemesinin harika olduğunu düşünüyorum" diyerek duygularını paylaştı.

Bu sürpriz hayata bağladı Saçları yok diye kanser sanıyorlar ama...

Sam Aggarwal, "Dükkana gelenlerin tıpkı Megan gibi birisini görmelerini istedim. O da geldiği zaman böylelikle kendini yalnız hissetmeyecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kızının hastalığını anlatan Jenn Ragucci, 4 yıl önce tatildeyken kızının kafasının arkasında kel bir nokta fark ettiğini söyledi. İlk başta bunun, Megan'ın genellikle saçlarını at kuyruğu yapmasından kaynaklandığını düşünse de, yastığının her yerinde saçlarla uyanmaya başladığında başka bir şey olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Megan'a alopesi teşhisi kondu ve aylar içinde kaşları ve kirpikleri de dahil olmak üzere tüm saçları, tüyleri döküldü. Ragucci, ailede başka kimsenin bu duruma sahip olmadığını da sözlerine ekledi.

Megan, yeniden saç oluşumuna teşvik etmeye yardımcı olmak için bir dizi tedaviden geçti, ancak hiçbir şey işe yaramadı.

Bu sürpriz hayata bağladı Saçları yok diye kanser sanıyorlar ama...

5'inci sınıf öğrencisi Megan, "Ben kelim, hasta değilim. Bu yüzden insanların bana sanki bende bir sorun varmış gibi davranması beni gerçekten rahatsız ediyor. Kel olduğumu kabul ediyorum ve arkadaşlarım da bunu kabul etti. Bana eskisi gibi davranıyorlar. Aynı kişi olduğumu biliyorum ama alışverişe çıktığımızda ve küçük çocuklar bize baktığında, bu bana farklıymışım gibi hissettiriyor. Böyle hissetmekten hoşlanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sam ve Megan ailesi, berberde  buluşmak için sözleştiler. Aggarwal, saçları kesilirken saçlarından çok Megan’a odaklandığını söyleyip ekledi:

"Bu gülümseme paha biçilemezdi. Gülümsemesine bakmadan duramadım. Onu hiç bu kadar mutlu görmemiştim."

Bu sürpriz hayata bağladı Saçları yok diye kanser sanıyorlar ama...

Anne Jenn Ragucci, en sevdiği simit dükkanının sahibinin sessizce kızının yaşadıklarına dikkat ettiğini öğrendiğinde duygulandığını söyledi. “Ne yapmak istediğini öğrendikten sonra ona sarılmak için dükkâna gittim ve bana dünyada daha fazla sevgiye ihtiyacımız olduğunu söyledi" dedi. Kızının, artık kendine daha fazla güvendiğini ve kendini çok daha rahat hissettiğini dile getiren aile, Aggarwal ailesine minnettar olduklarını ifade etti.