Dünya Buckingham Sarayı’nda ırkçılık krizi

Buckingham Sarayı’nda ırkçılık krizi

02.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kral 3. Charles’ın eşi Kraliçe Camilla’nın Buckingham Sarayı’nda Salı günü düzenlediği resepsiyonda, Galler Prensi William’ın vaftiz annesi Leydi Susan Hussey, aile içi şiddet derneği “Sistah Space”in temsilcisi siyahi İngiliz Ngozi Fulani’ye ırkçı sorular sorunca ülke gündemini sarstı.

Buckingham Sarayı’nda ırkçılık krizi

BBC’ye konuşan Fulani, Lady Hussey’nin yaka kartını görmek için saçlarını karıştırdığını ve ardından nereli olduğunu öğrenmek için defalarca soru sorduğunu söyledi. Fulani, “Britanyalı” olduğunu söylemesine rağmen Hussey’nin, ısrarla 7 kez “aslen nereli olduğunu” sormasını, “saygısızlık ve taciz” olarak nitelendirdi. 

Haberin Devamı

Buckingham Sarayı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu olayı son derece ciddiye alıyoruz ve tüm ayrıntıları belirlemek için hemen soruşturma başlattık. Bu olay kabul edilemez. Bu konuda Ngozi Fulani’ye ulaştık ve eğer isterse deneyimlerinin tüm unsurlarını bizzat tartışmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı. Açıklamada, ayrıca, 1960’tan beri Kraliyet Ailesi için çalışan nedime Lady Hussey’nin özür dilediği ve saraydaki onursal görevinden istifa ettiği bildirildi. Ancak bu açıklamaya rağmen Fulani, kimsenin kendisine ulaşmadığını söyledi. Öte yandan, Manchester Üniversitesi Şansölyesi ve Kraliyet Savcılık Servisi’nin eski başsavcısı olan Nazir Afzal da, aynı resepsiyonda bulunduğunu ve Lady Hussey’nin kendisine de nereli olduğunu sorduğunu söyledi.