Dünya Büyük yangında ‘mum’ şüphesi

Büyük yangında ‘mum’ şüphesi

02.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güney Afrika, Johannesburg’da göçmen ve evsizlerin barındığı 5 katlı binada çıkan ve 12’si çocuk en az 74 kişinin ölümüne neden olan yangınla çalkalanırken, olayla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Büyük yangında  ‘mum’ şüphesi

Yangının kaynağı belli olmasa da, kentin belediye yetkilileri, 200 kişinin yaşadığı tahmin edilen binada aydınlatma ve ısınma için kullanılan mumların yangına neden olmasından şüphelendiklerini açıkladı. Yetkililer, binada bulunan ancak insanların dışarı çıkmaması için kilitli tutulan güvenlik kapısının önünde çok sayıda ceset bulunduğunu belirtiyor. Yanan cesetlerin caddeye dizildiği ve kimlik tespitinin tam olarak yapılamadığı öğrenilirken, söz konusu binada, resmi kira anlaşması bulunmayan evsizlerin kaldığı vurgulanırken, her katta sıra sıra “barakalar” bulunduğu, bu yüzden de arama ve kurtarma operasyonunun geciktirdiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Johannesburg’ta orijinal sahipleri tarafından terk edildikten sonra suç örgütleri ve kartellerin eline geçen yüzlerce bina bulunduğu, son aylarda facianın yaşandığı binaya benzer en az 5 konutun daha yandığı bildirildi. Bu tür binaların büyük bölümünün insanlardan yasadışı kira toplayan kartellerin elinde olduğu kaydediliyor.