Dünya Cennet gibi sahilde vahşi saldırı kamerada! Plaj kapatıldı

Cennet gibi sahilde vahşi saldırı kamerada! Plaj kapatıldı

05.12.2023 - 15:23 | Son Güncellenme:

Kasaba kıyısında gerçekleşen yüzme yarışı sırasında aniden beliren tehlikeyi fark eden 26 yaşındaki anne, kızını kurtardı ancak kendisi kanlar içinde kaldı.

Cennet gibi sahilde vahşi saldırı kamerada Plaj kapatıldı

Meksika açıklarında yer alan ve cennet gibi bir güzelliğe sahip Melaque Kasabası sahilinde yüzen genç bir anne; Pasifik Okyanusu sularının derinliklerinde 5 yaşındaki kızı için büyük bir tehlike bulunduğunu fark etti. 

Haberin Devamı

Kızı için paniğe kapılan genç kadın, derhal harekete geçerek küçük kızını canı pahasına kurtarmayı başardı. Olay sonrası 26 yaşındaki anne için 'kahraman' yorumları yapıldı. Yaşananlar çevredeki görgü tanıkları tarafından kameraya alınarak anbean kayıt edildi. 

ANI ANINA KAYIT ALTINA ALINDI 

Cennet gibi sahilde vahşi saldırı kamerada Plaj kapatıldı

Videoda, korku içindeki insanların, 'bacağını kaybetti' diye bağırdığı duyuldu. Görüntü, genç kadının kurtarıldıktan sonra kumların üzerinde güvenli bir yere taşınarak kurtarılmaya çalışıldığı anları da gözler önüne serdi.

Genç kadının kimliği, batıdaki Jalisco eyaletinde yaşayan, Guadalajara Üniversitesi'nde eski bir deniz biyolojisi öğrencisi 26 yaşındaki Maria Fernandez Martinez Jimenez olarak belirlendi.

Yerel sivil savunma dairesi başkanı Rafael Araiza, Jimenez'in kızıyla birlikte okyanustayken sudaki köpekbalığını fark ettiğini ve kızını kıyıdan 25 metre uzakta bulunan yüzen bir oyun platformuna çıkarmak için hızla koştuğunu aktardı.

Haberin Devamı

KIZI YARA ALMADAN KURTULDU

Cennet gibi sahilde vahşi saldırı kamerada Plaj kapatıldı

Cesur anne, 5 yaşındaki çocuğunu tehlikeden kıl payı kurtardı. Ancak kana susayan hayvandan kendisini koruyamadı ve köpekbalığı çenesini Jimenez'in bacağına etrafına geçirdi.

Cankurtaranların hızlı müdahalesine rağmen Jimenez' ağır yaralandı, kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Küçük kızı ise annesinin müdahalesi sayesinde yara almadan kurtuldu.

Ölümcül saldırıdan hangi köpekbalığı türünün sorumlu olduğu henüz tespit edilemedi. Yetkililer önlem olarak Melaque'deki plajları ve yakındaki Barra de Navidad kasabasını yüzmeye kapattı.

YÜZME YARIŞI SIRASINDA SALDIRDI

Cennet gibi sahilde vahşi saldırı kamerada Plaj kapatıldı

Cihuatlan belediyesindeki Sivil Koruma yetkilileri, üzücü olayın yakınlarda bir yüzme yarışı yapılırken meydana geldiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yetkililerimiz körfezde yüzme etkinliği yaparken, bir kişinin denizden çıkmakta zorluk çektiği ihbarını aldılar. Bölgeye vardıklarında, köpekbalığı saldırısı sonrasında bacaklarından birini kaybetmiş, cansız bir kadınla karşılaştılar."

Meksika'da köpekbalığı saldırıları nispeten nadiren vuku buluyor. 2019 yılında yaşanan bir saldırıda; ABD'li bir dalgıç, Baja California Sur kıyısı açıklarındaki Magdalena Körfezi'nde ön kolundan bir köpekbalığı ısırmasından kurtulmuştu.