Dünya Dev ayıyı çıplak elleriyle yendi!

Dev ayıyı çıplak elleriyle yendi!

05.12.2023 - 09:48 | Son Güncellenme:

ABD'de bir adam, aniden karşısında beliren 3 metrelik ayı karşısında adeta çıplak elleriyle bir savaş verdi. Gözünü kan bürüyen hayvanın ise durmaya hiç niyeti yoktu. Kurbanının çenesine dişlerini tüm gücüyle geçirdi.

Dev ayıyı çıplak elleriyle yendi

Rudy Noorlander, 8 Eylül'de ABD'nin Montana eyaletindeki Custer Gallatin Ulusal Ormanı'nda dev canavarın saldırısına uğradı. 61 yaşındaki adam, bu karşılaşmayı "hayatının en iğrenç Fransız öpücüğü" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Noorlander, bir baba ve oğlunun vurulan geyiği kurtarmasına yardım ederken, bir anda hayvanla karşı karşıya geldi. Yaratığın hızından dolayı ayı spreyini kullanamadı ve silahı ise tekledi. 

ÇIPLAK ELLERİYLE KARŞI KOYDU

Dev ayıyı çıplak elleriyle yendi

Noorlander, çaresizce çıplak elleriyle ayıya karşı koymaya çalıştı. Avını rahat bırakmaya hiç niyeti olmayan hayvan yaşlı adamın yüzünün alt yarısına hızı bir hamle yaparak sivri dişlerini geçirdi ve bırakmadı.

İki saatlik bir kurtarma çalışmasının ardından Montana'da acil ameliyata alındı, ardından Salt Lake City'deki Bozeman Health Deaconess Bölge Tıp Merkezi'ne götürüldü ve burada cerrahlar tarafından ameliyata alınarak çenesi yeniden onarıldı.

KANA DOYMADI, DİŞLERİNİ GEÇİRMEYİ SÜRDÜRDÜ

Haberin Devamı

Dev ayıyı çıplak elleriyle yendi

Noorlander Amerikan medyasına yaşadıklarını anlatırken şöyle söyledi:

Gerçek olayı pek hatırlayamıyorum. Silahı ona doğrulttuğumu, tetiği çektiğimi hatırlıyorum. Ancak silah tekledi. Beni havaya kaldırdı, ısırdı ve 'yardım edin!' diye bağırdım."

Kana doymayan ayı ise dişlerini bastırarak yaşlı adamı daha sert şekilde ısırmaya devam ediyordu. Noorlander, bir noktada ayının pençlerinden kurtulmayı başardı. 

Daha sonra doktorlar ona, ayının göğsünde çizikler, kollarında ve bacaklarında da ısırık izleri bıraktığını söyledi. Noorlander, "Diğer yaralanmaları hatırlamıyorum, daha sonraya dair hatırladığım tek şey onun ağaçların arasından kaçmasıydı" dedi. 

KONUŞAMIYORDU, YAZARAK İLETİŞİM KURDU

Dev ayıyı çıplak elleriyle yendi

Yaşadığı travmatik saldırı sonrası, evi Montana'ya geri döndü. Noorlander, Ekim ayının başında ilk kez taburcu edildiğinde, köpeğini görmek ve işe geri dönmek için sabırsızlanıyordu.

İyileşme aşamasında konuşmakta zorlandı gerekçesiyle, etrafındakilerle iletişim kurmak için beyaz bir tahtayı kullanmak zorunda kaldı. Konuşması düzeldiğinde, sosyal medyada benzersiz ve korkutucu tecrübesini anlattı.

Bununla ilgili olarak Noorlander, "İkinci veya üçüncü hafta neredeyse Travma Sonrası Stres Bozukluğu gibiydi" dedi. Ancak 'bu durumu atlattığını' ve yoluna devam etmesine yardımcı olacak terapiye ihtiyacı olmadığını da sözlerine ekledi.

TORUNLARI 'SÜPERKAHRAMAN' OLARAK GÖRÜYOR

Dev ayıyı çıplak elleriyle yendi

Çenesini yeniden yapılandırmak için doktorlar bacağındaki fibula kemiğinin bir kısmını, derisini ve çenesini boynuna yeniden tutturmaya yardımcı olacak bir arteri almak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Doktorlar alt dudağını yeniden yapılandırmak için ise, başına ve boynuna yumuşak deri dokusu nakletmek zorunda kaldı.  Ayrıca göğsünde ciddi bir çizik vardı, kollarında ve bacaklarında yukarı ve aşağı ısırıklar, kafasında delik izleri ve çökmüş bir akciğerden mustaripti.

Torunları da dedelerinin cesur savaşından ve bu yolculuktaki pozitif ve güçlü tavrından derinden etkilendi. Yanı sıra torunları, artık onu 'bir süper kahraman' olarak görüyor.