Dünya CIA üssü de uçmuş!

CIA üssü de uçmuş!

29.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerika’nın, DAEŞ tarafından Kabil Havaalanı’na düzenlenen saldırının hemen ardından giriştiği imha harekâtı çerçevesinde CIA üssünü de havaya uçurduğu belirtildi

CIA üssü de uçmuş

ABD ordusunun, DAEŞ tarafından Kabil Havalimanı’na düzenlenen saldırının hemen ardından giriştiği imha operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı. Nitekim söz konusu imha sırasında, bölgedeki CIA üssünün de havaya uçurulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

New York Times gazetesinin iddiasına göre, Kabil Havaalanı çevresinde yer alan “Eagle Base” (Kartal Üssü), bölgedeki saldırıların hemen ardından imha edildi. İntihar saldırılarının ardından arka arkaya duyulan patlamalardan birinin, CIA üssünden geldiği belirtilen haberde, ABD’nin kendi üssünü, buradaki cihazlar ve malzemelerin Taliban’ın eline geçmemesi amacıyla havaya uçurduğu öne sürüldü. CIA ise imha haberleri üzerine yorum yapmayı reddetti.

Söz konusu üs, eski bir tuğla fabrikasından bozmaydı ve yıllar içinde büyütülmüştü. Üste, anti terör timlerinin eğitimi yapılıyordu.

CIA üssü de uçmuş

‘Yine döneceğiz’

Öte yandan CNN International’in yayınına katılan eski ABD Savunma Bakanı ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Leon Panetta, patlamaların ABD’yi çok zor durumda bıraktığını kaydederken, 13 ABD askerinin ölmesiyle Başkan Joe Biden ve yönetiminin şimdiye kadarki en kötü gününü geçirdiğini vurguladı. ABD ordusunun ileride Afganistan’a geri dönmek zorunda kalacağını savunan Panetta, Afganistan’dan çekilmenin ABD’yi çok tehlikeli bir pozisyona soktuğunu ifade etti, “Sonuç olarak Afganistan’daki işimiz bitmedi. DAEŞ’i kovalamamız gerekecek” diye konuştu. El Kaide’nin, Taliban’la yeniden dirildiğinde muhtemelen geri dönmek zorunda kalınacağını kaydeden Panetta, “Taliban, daha önce El Kaide’ye sığınak vermişti. Bunu büyük ihtimalle tekrar yapacaklar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Biden’ın saldırının ardından söylediği “Bu saldırıyı düzenleyenlere ve Amerika’ya zarar vermek isteyenlere mesajım şudur ki affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Sizi yakalayacağız ve bunun bedelini ödeteceğiz” sözlerine de dikkat çeken Panetta, “Bunu yapmalıyız” diye konuştu.