Dünya Çin yönetimi seyahat kısıtlamasını kaldırdı

Çin yönetimi seyahat kısıtlamasını kaldırdı

09.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katı “sıfır Kovid-19” politikasını gevşetmesinin ardından yeni bir salgın dalgasıyla karşı karşıya olan Çin, Mart 2020’de seyahat kısıtlamaları getirdiğinden bu yana ilk kez sınırlarını uluslararası ziyaretçilere açarken, ülke içinde de seyahatlere izin verildi.

Çin yönetimi seyahat kısıtlamasını kaldırdı

Çin’e gelen yolcuların artık karantinaya alınmayacağı, ancak yine de seyahatten sonraki 48 saat içinde negatif PCR testi kanıtının isteneceği belirtildi. Bu gelişme, ailesiyle seyahat kısıtlaması nedeniyle üç yıldır görüşmeyen Çinliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Haberin Devamı

Hong Kong’da da önümüzdeki günlerde 400 bin kişinin başta Pekin ve Xiamen gibi şehirler olmak üzere Çin anakarasına uçakla seyahat etmesi bekleniyor.

Ülkenin 22 Ocak’taki Çin Yeni Yılı’nın ilk dönemi olan “chun yun”un başlangıcında yeniden açılması dikkat çekerken, pandemiden önce bu dönem, aileleriyle vakit geçirmek için eve dönen insanlar nedeniyle “dünya çapındaki en büyük yıllık göç” olarak nitelendiriliyordu.

‘Kovid yayılabilir’

Bu yıl Çin Yeni Yılı nedeniyle ülkede 2 milyar seyahatin gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak bazı uzmanlar, Çin’de sınırların açılmasının Kovid-19’un daha fazla bulaşmasına neden olabileceği konusunda uyardı.