Dünya Çin'de 6.6 büyüklüğünde deprem!

Çin'de 6.6 büyüklüğünde deprem!

05.09.2022 - 08:24 | Son Güncellenme:

Güneybatıdaki Kangding yakınlarında yerel saatle 12.52'de meydana gelen sarsıntı, geniş bir alanda hissedildi. Resmi medya, can kaybının 21'e çıktığını bildiriyor.

Çinde 6.6 büyüklüğünde deprem

Çin'de öğle saatlerinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 6.6 büyüklüğündeki depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildiriyor.

Haberin Devamı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise, depremin büyüklüğünü 6.4 olarak duyurdu.

Deprem, Siçuan eyaletinin başkenti Chengdu şehrine 180 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Sarsıntının merkez üssü, eyalete bağlı Kangding'in 43 kilometre güneyi.

Yerel saatle 12.52'de meydana gelen deprem geniş bir alanda hissedildi. İnternet kullanıcıları, Siçuan'a hayli uzaktaki Changsha ve Xian şehirlerinde de depremin hissedildiğini yazdı.

Çin resmi medyası ilk bilgilere göre en az yedi kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu ancak ilerleyen saatlerde can kaybı 21'e çıktı.

Çinde 6.6 büyüklüğünde deprem

Agence France-Presse (AFP) haber ajansı, depremin bazı binaları yıktığını ve bazı bölgelerin ise elektriksiz kaldığını duyurdu.

AFP ayrıca, depremde tüm binaların sallandığı Chengdu şehrinde milyonlarca kent sakininin karantina altında olduğunu hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de aktif birçok fay hattı bulunuyor, özellikle güneybatı bölgesi sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir nokta.

2008 yılında Siçuan'a bağlı Wenchuan'da gerçekleşen 8 büyüklüğündeki deprem, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açmıştı.