Dünya Çukurdan ok gibi fırlayan ayı adama saldırdı! Olayın sonrası facia

Çukurdan ok gibi fırlayan ayı adama saldırdı! Olayın sonrası facia

23.01.2023 - 15:08 | Son Güncellenme:

ABD'de ayı saldırısına uğrayan 65 yaşındaki Wes, dehşet anlarını kendisi hakkında çekilen bir belgeselde anlattı. Ayının yüzünün neredeyse tamamını parçaladığını belirten Wes sağlık durumu hakkında bilgiler de verdi.

Çukurdan ok gibi fırlayan ayı adama saldırdı Olayın sonrası facia

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde yaşayan 65 yaşındaki Wes Parkins 2011 yılında arkadaşı ve oğluyla birlikteyken yaşadığı bir anıyı anlattı.

Haberin Devamı

Wes, oğlu ve arkadaşıyla birlikte bir dağ yürüyüşüne çıktı. Yanlarında silahları da bulunan üçlü için her şey sıradan ilerliyordu.Tam o sırada Wes, bölgede dev bir boz ayı gördü. Ayıyı bir süre takip eden grup, hayvanın izini kaybetti.

ANİDEN SALDIRIYA GEÇTİ

Ayıyı kaybettiklerini düşünen Wes için ise dehşet anları henüz yaşanmamıştı. Ayıyı aramaya devam ederken, bir çukurdan ok gibi fırlayan dev hayvan, bir anda talihsiz Wes'e saldırdı.

O anları dün gibi hatırladığını belirten Wes, Daily News'e yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

'Sadece kahretsin diyebildim. Silahımı sırtımdan alana kadar ayı dibime gelmişti. Hiçbir şey yapacak vaktim kalmamıştı'

Ayı tarafından yere yatırılan ve defalarca ısırılan Wes'i oğlu ve Dan isimli arkadaşı kurtardı. Ayıyı vurarak öldüren ikili Wes'i ve dağılmış yüzünü hastaneye götürdü.

Haberin Devamı

Çukurdan ok gibi fırlayan ayı adama saldırdı Olayın sonrası facia

Arkadaşının yaralarının boyutunu fark eden Dan, telsizle yardım isterken acıyı dindirmek için Wes'i yüzüstü kara yatırdı.Korkunç anları anlatmaya devam eden Wes ise kara yatırıldıktan sonraki kısımları şöyle özetledi:

'Hava yolumu açık tutmaya çalıştım. Dilimi ve çenemi kaybettiğimi fark ettim. Ağzımda sadece birkaç dişim kalmıştı. Bu yüzden bilincimi yitirmemeye çalıştım ancak çok zordu'

BİR DAHA YEMEK BİLE YİYEMEZ DEDİLER

Hastaneye kaldırılan Wes burada 4 aylık bir tedavi sürecinden geçti. Doktorlar ona bir daha ağzından yemek ve su içemeyeceğini söyledi. Buna rağmen tedavi süreci beklenenden iyi geçen Wes, doktorların öngörüsünden daha iyi bir ilerleme kat etti. Wes süreçle ilgili şöyle konuştu:

'Sol fibulamı alt bacağımdan aldılar ve bundan bir çene yaptılar. Cerrahım çok teknik çalıştı. Yüzümdeki kayıpların çoğu alt çeneden olduğu için şu anda heyecanlandığım zaman konuşmakta zorlanıyorum, başka bir sıkıntım yok'

Öte yandan Wes, basına verdiği demecin sonunda ayı saldırısına uğrayan kurbanlarla sık sık iletişime geçtiğini ve bu süreçte onlara destek olmaya çalıştığını da belirtti.