DünyaDanimarka’da Kuran’a bir saldırı daha

Danimarka’da Kuran’a bir saldırı daha

26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka’da Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırılar devam ediyor. İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi Danimarkalı Vatanseverler adlı grup üyeleri, başkent Kopenhag’da bulunan Türkiye ve Mısır büyükelçilikleri önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Danimarka’da Kuran’a bir saldırı daha

İRFAN KURTULMUŞ- Polisin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen çirkin saldırı sırasında provokatörlerin çelik yelek giydikleri görüldü. Grup üyeleri, son bir haftada Kuran-ı Kerim’e yönelik 4 saldırı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Türkiye lanetledi

Dışişleri Bakanlığı, Kopenhag’da Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırıların sürmesini en güçlü şekilde kınadıklarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de (25 Temmuz) biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamları bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır” denildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, yaptığı açıklamada “Bu nefret eylemlerinden Danimarka makamları sorumludur. Danimarka makamları, insanlık düşmanı eylemlere göz yummaktadır” dedi.