Dünya Devrim’in ‘Kraliçe Sisi’ sınavı

Devrim’in ‘Kraliçe Sisi’ sınavı

13.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘The Crown’ (Taç) dizisine rakip olması planlanan ‘İmparatoriçe’ adlı yeni dizide Kraliçe Sisi’yi oyuncu Devrim Lingnau oynuyor. Babası Türk, annesi Alman olan Devrim Lingnau’yu daha önce Romy Schneider’ın canlandırdığı karakterde zor bir sınav bekliyor.

Devrim’in ‘Kraliçe Sisi’ sınavı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Haberin Devamı

Başrolünde Devrim Lingnau’nun yer aldığı Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun ‘Sisi’ lakaplı efsanevi Kraliçesi Elisabeth’i konu alan ‘The Empress’ (İmparatoriçe) adlı dizinin çekimlerine başlandı. 1854’te Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph ile evlenen ancak özgür ruhu ve asiliği nedeniyle imparatorun annesi Sophie tarafından istenmeyen Sisi, yaşamı ve karakteriyle 1997’de ölen Prenses Diana’ya benzetiliyor. Dünyanın en ünlü kraliçelerinden olan Sisi  güzellik ve zayıflık takıntısıyla biliniyordu. 2 yaşındayken kızı Sophie’nin ölümü, tek oğlu olan Veliaht Prens Arşidük Rudolf’un metresiyle birlikte intihar etmesi, en sevdiği kız kardeşi Sophie’nin ise Paris’teki ünlü ‘Bazar de la Charite’ yangınında ölmesi Sisi’yi mutsuzluğa itti.

Haberin Devamı

İddialı bir çalışma

Nevrotik huzursuzlukları nedeniyle asla mutlu olamayan Sisi, Eylül 1898’de Cenevre’de bıçaklanarak öldürüldükten sonra halk gözünde kahraman oldu. Asiliği, güzelliği ve çağın ilerisindeki duruşu nedeniyle tarihe damga vuran Sisi’nin hayatı, daha önce başrolünde efsane aktris Romy Schneider’in oynadığı 1955 yapımı ‘Sissi’ filminde anlatılmıştı. Filmden sonra ilk kez Sisi’nin Devrim Lingnau tarafından canlandırılacağı Netflix yapımı 6 bölümlük dizinin Haziran 2022’de yayımlanması planlanıyor. Habsburg sarayının perde arkasındaki kıskançlık, entrika ve iktidar mücadelelerini konu alan ‘The Empress’in Netflix’in bir diğer önemli yapımı olan ve İngiliz kraliyet ailesini konu alan ‘The Crown’a rakip olması bekleniyor.

‘2021 asi kadınların yılı’

 

Çekimlerine başlanan ‘İmparatoriçe’ dizisinin başrol oyuncusu olarak Kraliçe Sisi’yi oynayan Devrim Lingnau, “Böyle güçlü özellikleri olan tarihi bir karakteri canlandırdığım için çok heyecanlı ve gururluyum. 2021 yılı bence asi kadınların yılı” dedi.

Babası Türk, annesi Alman olan Almanya doğumlu 23 yaşındaki Devrim Lingnau, Mannheim Üniversitesi’nin güzel sanatlar bölümünü bitirdi. Daha önce bazı yapımlarda Türk kızı rolünü oynayan Devrim Lingnau, Almanya’nın gelecek vaat eden oyuncuları arasında yer alıyor.