Dünya Dünyada son dakika! 'Türkiye'de yeni deprem'

Dünyada son dakika! 'Türkiye'de yeni deprem'

27.02.2023 - 15:10 | Son Güncellenme:

Uluslararası medya Malatya merkezli 5.6 büyüklüğündeki sarsıntının hasarlı binaları yıktığını aktardı, Gaziantep'teki bir çadır kentte depreme yakalanan Al Jazeera muhabiri, bir kez daha korku yaşandığını bildirdi.

Dünyada son dakika Türkiyede yeni deprem

'Türkiye'deki yeni depremin ardından hasarlı binalar çöktü' başlığıyla gelişmeyi duyuran uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP), 5.6 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssünün Malatya Yeşilyurt olduğunu aktardı. Malatya'nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerden biri olduğunu hatırlatan AFP, söz konusu tarihten bu yana Türkiye'de neredeyse 10 bini aşkın artçı sarsıntı kaydedildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP) '5.6 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi vurdu, daha çok bina yıkıldı' başlıklı haberinde, Malatya Yeşilyurt merkezli sarsıntının bölgede felakete yol açan büyük depremden üç hafta sonra gerçekleştiğinin altını çizdi. Yıkılan hasarlı binaların enkazında kalanların olduğunu aktaran AP, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalara başladığını bildirdi.

AP'nin haberine sayfasında yer veren CNBC, 6 Şubat tarihli depremlerin Türkiye'de 173 bin binayı yıktığını ya da ağır hasar verdiğini kaydetti.

Al Jazeera, '5.6'lık deprem Türkiye'yi vururken can kaybı var' başlığıyla sarsıntıyı duyurdu. Gaziantep'ten bildiren Al Jazeera muhabiri Teresa Bo, Malatya merkezli sarsıntının Gaziantep'te de hissedildiğini aktardı.

Haberin Devamı

Sarsıntıya çadır kentte yakalandığını belirten muhabir Bo, çadırlarda 6 Şubat'taki tarihi depremlerde evsiz kalanların yaşadığını söyledi: "Deprem bir kez daha korku ve keder ortaya çıkardı."

İngiliz Daily Mail gazetesi, 'Türkiye bir başka deprem tarafından vuruldu-Ülkenin güneyini sarsan 5.6 büyüklüğündeki depremde binalar yıkıldı' başlığını tercih etti. Şubat ayı başındaki 7.8 ve 7.5'lik tarihi depremlerin on binlerce insanın yaşamını yitirmesine yol açtığını hatırlatan Daily Mail, geçen hafta Hatay merkezli 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını yazdı. İngiliz gazetesi, geride kalan üç haftada depremde çöken binalar nedeniyle 188 kişinin gözaltına alındığını da ekledi.

Daily Mirror, yeni depremin Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa'da da hissedildiğini okurlarıyla paylaştı. İlk gelen bilgilere göre 5.6'lık depremde bir kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığını bildiren gazete, AFAD'ın açıklamalarına yer verdi.

'Türkiye bir başka büyük depremle vuruldu' diyen İngiliz Express, merkez üssü Malatya olan 5.6 büyüklüğündeki sarsıntının büyük depremlerden üç hafta sonra gerçekleştiğini kaydetti. Express, Türkiye'nin 6 Şubat tarihinden bu yana yıkımı artıran artçı depremler yaşadığını yazdı.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli The National News, 'Türkiye'de 5.6 büyüklüğündeki deprem binaların yıkılmasına neden oldu' başlığıyla sunduğu haberinde sarsıntının Türkiye'nin güneyini salladığını bildirdi. Depremin merkez üssünün Malatya Yeşilyurt olduğunu belirten The National News, televizyonlara yansıyan görüntülerde enkaz altından kurtarılan bir erkeğin ambulansa taşındığını yazdı. Haberde, söz konusu enkazda çalışan kurtarma ekiplerinin adamın kızına ulaşmayı denediği de aktarıldı.