Dünya Dünyadan destek yağıyor

Dünyadan destek yağıyor

18.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye uluslararası yardım hız kesmeden devam ediyor. Almanya Sağlık Bakanı ilaç ve tıbbi malzeme odaklı bir bağış kampanyası yapacaklarını duyururken, ilk günden bu yana Türkiye’nin yanında olan Yunanistan yardım malzemesi taşıyan bir geminin yola çıktığını açıkladı...

Dünyadan destek yağıyor

- Türkiye’ye gelen ve deprem bölgelerine giden Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Adıyaman’da yaptığı açıklamada “Biz bir ailenin parçasıyız, aynı aileyiz. Türkiye iki ayrı ülke ama tek kalp, tek ruh bütünlüğümüz vardır. Deprem olduğunda hızlıca Türkiye’ye yardım gönderdik. Bir kardeş başka bir kardeşe ne yapabilirse, biz de onu yaptık” dedi.

Haberin Devamı

- Gürcistan’dan gönderilen insani yardımlar, Türkiye’nin diplomatik misyonları koordinasyonunda gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu, yardım kolilerinden çıkan ve Gürcü kadınların evde yaptığı konserveler için teşekkür etti. 

- ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın gönderdiği 2.5 milyon dolarlık yardım malzemesi Adana’ya vardı. ABD’li ekiplerin şimdiye kadar 5 bin 500 binada hasar tespiti yaptığı da açıklandı.

- İran’da Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi, içerisinde 4 ameliyat masası ve ilaçların olduğu 6 tondan fazla tıbbi teçhizatı Türkiye’ye yollayacağını açıkladı. 

- Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı, depremlerin ardından Türkiye ile Suriye’ye şu ana kadar 91 uçakla 2 bin 549 ton yardım gönderildiğini duyurdu. 

Haberin Devamı

- Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i ziyaret eden  Midilli İzci Derneği Başkanı Stratis Balaskas ve 12 izci üyesi, deprem bölgesi için yanlarında 200 koli gıda ve ihtiyaç malzemesi getirdi.

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Bürosu’nun gönderdiği 1200 portatif yatak, AFAD koordinasyonunda Adana’ya götürüldü.

- Depremden önce eşi ve iki çocuğu ile Yunanistan’da tatil yapan Japon vatandaşı Kazu Kumono, deprem haberini aldıktan sonra Türkiye’ye gelerek ailesiyle yardım çalışmalarına katıldı.