Dünya Dünyanın konuştuğu görüntü! Yemek borusuna sıkıştı

Dünyanın konuştuğu görüntü! Yemek borusuna sıkıştı

05.07.2023 - 16:28 | Son Güncellenme:

Singapur'da kusma şikayetiyle hastaneye giden bir adamın nefes borusunu inceleyen doktorlar gözlerine inanamadı. Söz konusu o kare dünya basınında manşet oldu.

Dünyanın konuştuğu görüntü Yemek borusuna sıkıştı

Son günlerin en ilginç olaylarından biri gün içerisinde Singapur'dan geldi. Söz konusu olayın fotoğrafı mide bulandırırken detaylar pes dedirtti. Deniz ürünlerinin popüler olduğu ülkede 55 yaşındaki adam bir ahtapot yedikten sonra hastanelik oldu. Nefes güçlüğü ve yutkunma sorunu çektiği belirtilen adam apar topar tedaviye alındı. Doktorlar yaptıkları incelemelerde gördüklerini ise yerel basınla paylaştı.

Haberin Devamı

Dünyanın konuştuğu görüntü Yemek borusuna sıkıştı

KUSMAYA BAŞLADI

Söz konusu o paylaşıma ahtapotun adamın boğazında sıkıştığı görüldü. Adı açıklanmayan hasta sağlık görevlilerine deniz ürünleri yemeğini yedikten hemen sonra kusmaya başladığını söyledi.

ENDOSKOPİYE ALINDI

Singapur'daki Tan Tock Seng Hastanesi'ndeki sağlık uzmanları, hastanın yemek borusuna küçük bir operasyon yaptı ancak başarısız oldu. Daha sonra endoskopi yöntemi ile ahtapot mide tarafında yönlendirildi ve buradan dışarıya çıkartıldı. Hasta, işlemden sonra 2 gün hastanede tutuldu daha sonra ise taburcu edildi.

Dünyanın konuştuğu görüntü Yemek borusuna sıkıştı

UZMANDAN AÇIKLAMA GELDİ

Görüntülerin 2018'de çekildiğini belirten sağlık ekipleri o dönemde hastanedeki çalışmalarında sık sık benzer vakalarla karşılaştıklarını aktardı. Bir uzman ise konuyla ilgili 'Vakaların yüzde 10 ila 20'sinde endoskopik tedaviye ihtiyaç duyulurken, yüzde 1'den azı ameliyat gerektirir' değerlendirmesinde bulundu.