Dünya Dünyayı sarsan adamdan peruklu seçim klibi

Dünyayı sarsan adamdan peruklu seçim klibi

27.08.2013 - 17:13 | Son Güncellenme:

ABD'ye ait gizli diplomatik yazışmaları, kurucusu olduğu Wikileaks sitesi aracılığıyla tüm dünyaya açıklayan Avustralya vatandaşı Julian Assange, senato üyeliği için katılacağı Avustralya genel seçimlerine bir hafta kala, sarı peruğuyla kamera karşısına geçti.

Dünyayı sarsan adamdan peruklu seçim klibi

Bir süredir Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bulunan Assange, burada yapılan çekimde rock yıldızı gibi giyinerek John Farnham'ın 1986'de meşhur olan "You're the Voice" şarkısını seslendirdi.

Haberin Devamı

Şarkının yeniden yazılan sözlerinde, "Ne istersek yazabiliriz, bir şeyleri sızdıralım ki daha cesur olalım" ifadeleri dikkati çekti. Assange, geçen ay Ekvador Büyükelçiliği'nden kurulan Skype bağlantısıyla Wikileaks Partisi'nin açılışına katılmıştı.

Assange'ın, 7 Eylül'de yapılacak seçime Victoria eyaletinden adaylığını koyduğu belirtilmişti.

İngiliz mahkemesi, 42 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange'ın, tacizle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti. Julian Assange, İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmekten korktuğu için geçen yıl Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. Ekvador, çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyu ile paylaşan ve tartışmalara neden olan Assange'ın siyasi iltica talebini kabul etmişti.