Dünya Efsanevi yıldızın ‘hayatının aşkı’

Efsanevi yıldızın ‘hayatının aşkı’

09.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni bir kitapta, ünlü Hollywood oyuncusu Elizabeth Taylor’ın en büyük aşkının rol arkadaşı Montgomery Clift olduğu yazıldı. Kitaba göre, Montgomery Clift ile birlikteliği mümkün olmayan Elizabeth Taylor, bu kırgınlık nedeniyle 8 kez yanlış evlilik yaptı

Efsanevi yıldızın ‘hayatının aşkı’

ABD’li yazar Charles Casillo’nun “Elizabeth ve Monty: Samimi Dostluklarının Anlatılmamış Hikâyesi” adlı kitabı, 25 Mayıs’ta piyasaya çıkacak. Kitapta “menekşe gözleri”yle ünlü ABD’li efsanevi sinema oyuncusu Elizabeth Taylor’ın en büyük aşkının birçok filmde birlikte oynadığı aktör Montgomery

Haberin Devamı

Clift olduğu öne sürüldü.

Kitaba göre eşcinsel olan Clift, Taylor’ın sahip olamadığı tek erkekti. Aktris, Clift ile tanışmalarını “Gördüğüm en muhteşem şeydi. O yeşil gözlere baktığımda kalbimin durduğunu hatırlıyorum ve o çocuksu gülüş harikaydı” diye tanımladı. Elizabeth Taylor  1951’de 19 yaşındayken birlikte rol aldığı “İnsanlık Suçu” filminin çekimleri sırasında kendinden 11 yaş büyük Montgomery Clift ile evlenmek bile istedi. Ama bu isteği gerçek olamadı. Montgomery Clift, Elizabeth Taylor’ın aşkına sadece sevdiği bir arkadaşı olarak karşılık verebildi.

Birlikte uyudular

Aktris annesinin uyarılarına rağmen Montgomery Clift’i etkileyebilmek için çok uğraştı. Hatta bir gün bir limuzinde tutkuyla öpüşürken bile görüldüler. Ama hepsi buydu! Kitabın yazarı Casillo, Elizabet Taylor’ın Montgomery Clift ile birlikte olamadığı için büyük kırgınlık yaşadığını, bunun etkisiyle 8 kez yanlış evlilik yaptığını belirtti. Kitaba göre, Elizabeth Taylor, 8 evliliğinde de romantik bağını koruduğu Montgomery Clift ile zaman zaman otelde buluşup birlikte uyudu. Taylor’ın eşleri de bu romantik ilişkinin farkındaydı. Nitekim aktrisle iki kez evlenen oyuncu Richard Burton bir keresinde Clift’e eşi hakkında “Benden hoşlanıyor ama seni seviyor” demişti. Taylor’ın Clift’e yıllar içinde daha da bağlandığını söyleyen Casillo, “Otel odalarında saatler geçirdiler” dedi.

Haberin Devamı

Öldüğünü duyunca saatlerce ağladı

Elizabeth Taylor’ın aşkına “sevgi”den öteye karşılık veremeyen Montgomery Clift, sonunda alkol ve uyuşturucu bağımlısı oldu. Son günlerinde, Elizabeth Taylor’ın Hollywood yapımcılarına rica etmesiyle birkaç filmde rol aldı. 1966’da “Parıltılı Gözler”de Taylor’ın eşini canlandıracak olan Montgomery Clift, filmin çekimine başlanmadan kalp krizi sonucu 46 yaşında yaşamını yitirdi. Hayatının aşkının ölüm haberini İtalya’da bir film çekimindeyken alan Elizabeth Taylor’ın kendini odasına kapatıp saatlerce ağladığı biliniyor. Taylor, Clift’in cenazesine gönderdiği bukette ise “Tedirgin ruh huzurla uyu” diye yazmıştı. Sinemanın efsanevi yıldızı Elizabeth Taylor ise 2011’de 79 yaşındayken kalp yetmezliğinden öldü.