Dünya ETA’ya baskın operasyon Twitter’dan duyuruldu!

ETA’ya baskın operasyon Twitter’dan duyuruldu!

11.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanya’da ayrılıkçı ETA örgütüyle bağlantılı polis operasyonu 1.5 saat önce Twitter’da İçişleri Bakanlığı’nın hesabından duyurulunca iletişim sorumlusu istifa etti

ETA’ya baskın operasyon Twitter’dan duyuruldu

Bask bölgesinin bağımsızlığını savunan ETA örgütünün militanlarının mahkûmiyet koşullarının iyileştirilmesi için faaliyet gösteren bir örgüte düzenlenen operasyon İspanyol emniyeti için kâbusa dönüştü. Operasyon, ETA mahkûmları ile örgüt arasında arabuluculuk yapan “Taldeo Koordinasyonu”na karşı düzenlendi. Fakat büyük bir gizlilik içerisinde yürütülmesi gereken operasyon yerel saatle 17.00’de başlamasına rağmen 1.5 saat önce İçişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından duyuruldu, medya mensuplarına basın bülteni gönderildi.
Savcılık, delil karartma olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlatacağını açıklarken, İçişleri Bakanlığı “insan hatası’” olduğunu savundu. Söz konusu tweet saniyeler içierisinde silinmesine rağmen Bakanlığı’nın iletişim direktörü Alberto Gimeno patlak veren skandal yüzünden istifa etti. Bakan Jose Fernandez Diaz istifasını kabul ettiği Gimeno için yayımladığı mesajda eski iletişim direktörünün ‘profesyonelliği, sadakati ve sorumluluk duygusunu’ övdü.