Dünya Fidan-Blinken Gazze’yi konuştu

Fidan-Blinken Gazze’yi konuştu

11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze’yi yönelik saldırıları sürerken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşme talebi ABD tarafından geldi. Görüşmede, Gazze’deki insani kriz ve bölgesel güvenlikle ilgili konular ele alındı.

Fidan-Blinken Gazze’yi konuştu

Gazze’deki insanı dram karşısında uluslararası kamuoyunda tepkiler giderek yükselirken, ABD yönetiminin İsrail’e yönelik baskısı da son dönemde ciddi biçimde arttğ. Sivil ölümlerinden ve Gazze’ye yönelik yardımlara son derece kısıtlı olarak izin verilmesinden rahatsız olan ABD yönetimi, özellikle İsrail’in yardım görevlilerini vurduğu saldırının ardından iyice sertleşti.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ultimatom niteliğindeki uyarısının ardından İsrail yönetimi yardımlar için kapıları açma kararı alırken, son olarak Biden’dan Netanyahu’ya yine bir eleştiri geldi.Biden, Univision ile yaptığı röportajda, Netanyahu’nun savaşı ele alış biçimine ilişkin soruya, “Yaptığı şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum. Yaklaşımına katılmıyorum” yanıtını verdi.

Bu arada İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’ne denizaşırı ülkelerden ya da komşu Ürdün’den insani yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırmak için yeni bir geçiş noktası açacaklarını bildirdi.

İngiltere Savunma Bakanlığı’na boya

Youth Demand adlı aktivist grubun üyeleri, İsrail’e silah ambargosu uygulanması talebi ile İngiltere Savunma Bakanlığı binasına boyalı saldırı düzenledi. Aktivistler gözaltına alınınken Savunma Bakanı Grant Schapps, “Silahlı Kuvvetler korkutulamaz. Bugün bizi hedef alanlar korkak suçlular” dedi.