Dünya Fotoğraflar Avrupa'nın iki kentinden! Gazze için sokağa çıktılar

Fotoğraflar Avrupa'nın iki kentinden! Gazze için sokağa çıktılar

11.11.2023 - 22:44 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’da 300 bin Filistin destekçisi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto ederken, “acil ateşkes” sloganları attı. Öte yandan Fransa’nın başkenti Paris’te binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları protesto edilirken, “Gazze'deki katliam durdurulsun” sloganları atıldı.

Fotoğraflar Avrupanın iki kentinden Gazze için sokağa çıktılar

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik artan yoğun bombardımanı 36’ncı gününde devam ediyor. İsrail ordusunun saldırılarını protesto eden dünyanın dört bir yanında binlerce kişi İsrail’in bu katliamının durması için gösteriler düzenliyor. İngiltere’nin başkenti Londra’nın merkezinde bugün 300 bin Filistin destekçisi toplandı. Başkentte bulunan Hyde Park’ta toplanan göstericiler yaklaşık 5 km uzaklıktaki ABD büyükelçiliğine doğru yürüdü. “Gazze’yi bombalamayı bırakın”, “Acil ateşkes” sloganları atan Filistin destekçileri, “Aksa’dan ellerinizi çekin”, “Çocukları bombalamak meşru müdafaa değil” pankartlarıyla İsrail’e ve ABD'ye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Fotoğraflar Avrupanın iki kentinden Gazze için sokağa çıktılar

FRANSA

Fransa’nın başkenti Paris’te binlerce kişi Filistin’e destek için yürüdü. Republique Meydanı'nda başlayan ve işçi sendikaları ile sol partilerin desteklediği gösteride, “Acil ateşkes sağlansın”, “Gazze'deki katliam durdurulsun”, "İsrail'in bu yaptığı savaş değil soykırım”, “Filistin özgür kalacak”, “Gazze asla İsrail'in sömürgesi olmayacak” sloganları atan Filistin destekçileri, “Macron işbirlikçi”, “İsrail'e birileri yeter demeli” gibi sloganlarla İsrail ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tepki gösterdi. Sık sık İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “katil” sloganı atan göstericiler, ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu’nun eli kanlı pankartlarını taşıdı.

Öte yandan, gösteri alanında bazı gruplar Fransa'da gözaltına alınan Filistinli aktivist Meryem Ebu Dakka’nın sınır dışı edilmesini de protesto etti. Taşınan bazı pankartlarda, İbranice yazıların olması dikkat çekti.

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

Fransa İçişleri Bakanlığı, gösteriye izin verdi

Daha önce Fransa’da düzenlenen Filistin’e destek gösterilerine izin vermeyen Fransa İçişleri Bakanlığı bugünkü gösteriye izin verdi. Önceki gösterilerde alana konuşlandırılan polis gücünün bu gösteride konuşlandırılmadığı gözlendi. Nation Meydanı’nda son bulan gösteriye beklenenin üzerinde bir katılım oldu.